Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En el missatge d’Any Nou, Josep Tort recorda que l’Ajuntament prioritza no apujar impostos

L’alcalde adverteix que això pot provocar que s’hagi de renunciar a alguna de les inversions proposades

dilluns 31 desembre 2012

 

En el missatge d’Any Nou que adreça als veïns del municipi per a desitjar un feliç 2013, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, ha reiterat que el govern municipal prioritza no apujar impostos.

L’alcalde centra el seu missatge en les dificultats econòmiques que estem vivint, per recordar que  l’Ajuntament intenta combatre els efectes que té la crisi entre els olerdolencs, en la mesura de les seves possibilitats i competències. Josep Tort assenyala que s’estan buscant fórmules per a captar empreses al municipi, es fomenta l’emprenedoria i, en última instància, s’ajuda des dels serveis socials a les famílies amb risc d’exclusió. Malgrat el percentatge d’atur a Olèrdola és inferior al promig de la comarca, l’alcalde subratlla que “no per això deixa de preocupar-nos aquestes més de dues-centes persones que estan a l’atur”(àudio)

L’alcalde no oblida que, com a tot l’estat, les famílies han patit increments d’impostos i reducció d’ingressos en molts casos. És per això que l’ajuntament s’ha fixat el propòsit de no agreujar encara més la situació que provoca l’increment del preus en serveis bàsics com l’aigua , la llum o el gas, per la creació de noves taxes sanitàries, les retallades en ensenyament, l’apujada de l’IVA o perquè no es revaloritzin amb l’IPC les pensions. Seguint aquest criteri de gravar el menys possible la butxaca dels olerdolencs, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat pel 2013 una rebaixa de l’IBI d’un 4%, fent que la reducció acumulada en aquest impost sigui del 10% gràcies a decisions preses per l’Ajuntament.

Josep Tort advertia que aquest criteri de no apujar impostos “pot provocar que haguem de renunciar a alguna de les inversions que teníem en el nostre programa electoral”.(àudio)

L’alcalde també aprofita el missatge per reconèixer l’èxit de la campanya de recollida d’aliments, feta al municipi durant la primera quinzena de desembre, així com per recordar als veïns que durant aquest 2012 ens han deixat i donar la benvinguda als nadons nascuts aquest any que ara acomiadem

 

El missatge d’Any Nou s’inclou en el darrer butlletí municipal. També s’emet per Canal 20-Ràdio Olèrdola aquest dilluns 31 de desembre i dimarts 1 de gener, a les 12 del migdia i a les 8 del vespre.

 

Podeu escoltar íntegrament el missatge d'Any Nou de l'alcalde d'Olèrdola, clicant aquí

Document Actions