Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En la xerrada sobre l’adolescència es destaca que és bàsic no perdre mai la comunicació amb els fills

La xerrada la conduïa la mestra i terapeuta Alba Soler i s’ha fet a la biblioteca de l’escola Circell aquest dilluns

dimecres 28 octubre 2015

No perdre mai el fil de la comunicació amb els fills. Aquesta és una de les indicacions bàsiques que la mestra i terapeuta Alba Soler fa a les famílies amb fills adolescents. Així ho manifestava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la mateixa Alba Soler, que aquest dilluns a la tarda ha estat l’encarregada de conduir a la biblioteca de l’escola Circell de Moja una xerrada dedicada a sentiments i límits a l’adolescència.

La xerrada d’aquest dilluns suposava donar continuïtat a la sessió realitzada el curs passat, que va abordar la qüestió dels sentiments i límits en edat infantil. Soler assenyala que cal partir de “què li passa a l’adolescent en aquesta etapa de la vida, que es pot allargar dels 12-13 anys fins els 20-21 anys”. És una etapa de canvis, ha afegit,  que generen emocions i cal plantejar-se quins límits necessiten dels adults que els acompanyen.

Soler subratlla que no existeixen “receptes màgiques” i que sovint d’aquestes xerrades se’n surt amb més preguntes que respostes. Com a criteri d’actuació, sí que indicava que cal partir del fet que l’adolescent té necessitat d’autoafirmar-se, i això comporta oposar-se al pare i a la mare. Les famílies haurien de reflexionar sobre quin model van tenir ells quan eren adolescents i quin model de conducta voldrien ara aplicar, quan són pares.(àudio)

Malgrat existeixin conflictes i discussions, que sovint poden ser fortes, és bàsic no perdre mai el fil de la comunicació.(àudio)

Soler també assenyala que la sexualitat aparentment ha deixat de ser un tabú, però “se’n parla poc i hi ha poc acompanyament en la construcció de la sexualitat de l’adolescent”.(àudio)

La xerrada de dilluns l’organitzava l’Ajuntament d’Olèrdola, amb  el suport de la Diputació de Barcelona, amb el propòsit de recolzar a les famílies en la seva funció educativa.

 

 

Document Actions