Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa inversions que milloraran serveis a tot el municipi

Les actuacions inclouen inversions en serveis bàsics, la rehabilitació d’equipaments i la reforma d’espais públics
Amb la recepció de l’enllumenat, a Daltmar també es canviaran a leds els punts de llum”
Amb la recepció de l’enllumenat, a Daltmar també es canviaran a leds els punts de llum”

dimarts 19 desembre 2017

Amb l’impuls de l’Ajuntament d’Olèrdola, la implicació d’altres administracions i la intervenció en alguns casos de la iniciativa privada, durant aquests mesos s’estan activant al municipi una gran quantitat d’ inversions que han de millorar equipaments i serveis. Les actuacions inclouen inversions en serveis bàsics, com la millora de la  xarxa d’aigua, passant per l’enllumenat o bé la rehabilitació d’equipaments i la reforma d’espais públics. En alguns casos ja s’estan executant aquestes inversions o bé tenen força avançada la seva realització, mentre que en altres estan finalitzant la seva tramitació abans de materialitzar-se els projectes. Durant l’any 2018 es preveu que culmini bona part  d’aquest esforç inversor.

Des del govern de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha assenyalat en diferents ocasions que aquest important volum inversor es pot emprendre al municipi gràcies “a l’acurada gestió econòmica realitzada per l’Ajuntament els darrers anys” i a la voluntat d’atendre les necessitats de tots els nuclis del municipi.

Xarxa d’aigua i ATLL a Viladellops

L’empresa subministradora EMAVSA està preparant la licitació de les obres per a millorar la xarxa d’aigua en els carrers Manel Crespo i Font Tallada, de Sant Pere Molanta; i el carrer Hospitalet de Can Trabal. La inversió té un valor de 160.000 € i es preveu que els treballs comencin durant el primer trimestre de 2018.

Una des les actuacions emblemàtiques d’aquest mandat en l’àmbit dels serveis bàsics ha de ser l’arribada de l’aigua de la xarxa d’ATLL a Viladellops. Les obres estan en fase d’adjudicació i es preveu que comencin durant les primeres setmanes de l’any. Gairebé el 90% dels 160.000€ de pressupost estan finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Casc Antic de Sant Miquel

Suposen una inversió propera als 400.000€ i comportarà la reforma de la plaça Anselm Clavé i dels carrers de la Font, Josep Tarradellas, passatge Berenguer III i Avinguda Generalitat. Després de recollir suggeriments veïnals i de modificar el projecte inicial per a ampliar-lo, l’actuació  es preveu adjudicar en les properes setmanes amb el propòsit de començar els treballs a partir del mes de març.

Enllumenat

El pressupost aprovat pel 2018 contempla una partida de 250.000 € que inclou completar el canvi a leds de tot l’enllumenat públic del municipi, format per  1.900 punts de llum. El canvi ha començat a Moja aquest mes de novembre i s’ha de fer efectiu a la resta del municipi durant el 2018 i inicis del 2019, vinculant l’actuació al nou contracte de manteniment de l’enllumenat. Per resoldre deficiències urgents i millorar la seguretat de   l’enllumenat de Can Trabal, s’ha aprovat un projecte d’actuació que es preveu executar el 2018 utilitzant romanent de tresoreria d’aquest 2017.

Torre, pellissa i Correus

Les obres de la segona fase de la rehabilitació de la Torre de Moja corresponen a l’adequació de l’edifici annex i es preveuen finalitzar el mes de juny. Els treballs es van adjudicar per un import de 163.000 €. Es preveu que a continuació es puguin realitzar les obres de la tercera fase, actuant sobre la mateixa Torre. Aquesta intervenció de la tercera fase està finançada en un 42% pels fons FEDER de la UE. A l’edifici de Correus aquest mes de desembre s’enllestien les obres de la primera fase de la rehabilitació. La reforma de l’edifici de la Pellissa s’ha adjudicat per prop de 80.000 i es preveuen iniciar en el primer trimestre de 2018. S’ha adjudicat per valor de 130.000 € la segona fase de l’aparcament de davant de l’escola Circell, que suposarà l’asfaltat de l’espai.

Carrer M. Crespo i camí a Ferran

S’està en fase d’adjudicació la redacció del projecte per passar el carrer Manel Crespo de Sant Pere Molanta a plataforma única, una intervenció que es vol coordinar amb les obres de millora de la xarxa d’aigua. El projecte de camí de vianants de Sant Pere a Can Ferran està redactat i l’actuació té un valor estimat de 140.000 €

Accessibilitat castell i Zona Esportiva Daltmar

L’Ajuntament bonificava el passat m,es de juliol en un 80% la llicència d’obres per a que l’Agència Catalana del Patrimoni faci les obres de millora d’accessos i serveis a l’església del castell, pressupostades en 248.000 €. Després d’aprovar-se la concessió de l’ús privatiu de la zona esportiva de Daltmar, l’adjudicatari ja ha començat les obres per adequar pistes de pàdel. El compromís és el de fer una inversió en les instal·lacions per valor de 93.600 €.

Document Actions