Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la 4a edició de l’Arqueocasal d’Olèrdola

Una dotzena de joves de 12 a 17 anys excaven durant dues setmanes en la zona de cellers medievals, situada fora de les muralles del conjunt monumental

dimarts 02 juliol 2019

 

Una dotzena de joves d’entre 12 a 17 anys han començat aquest dilluns la 4a edició de l’Arqueocasal d’Olèrdola. En les dues setmanes d’activitat d’aquesta original proposta d’estiu es continuarà l’excavació en la zona de cellers medievals, situada fora muralles del conjunt monumental d’Olèrdola, al barri de Santa Maria. També es procedeix a l’excavació se sitges d’habitatges particulars.

Xavier Esteve, coodirector de l’Arqueocasal, recordava que aquest espai d’Olèrdola permet estudiar el món de la vinificació antiga, amb zones de cellers que fan més fàcil d’entendre la producció de vi d’ara fa 1.000 anys. Esteve també posa de relleu que bona part dels participants a l’Arqueocasal repeteixen experiència i viuen la seva implicació en el projecte com un lligam amb el patrimoni.

Les excavacions arqueològiques estan autoritzades pel Departament de Cultura. L’arqueocasal es fa de dilluns a divendres, de 8 del matí a una del migdia. Durant la primera part de la jornada es fa treball de camp i el darrer tram del dia es dedica a fer activitats vinculades amb el coneixement del patrimoni. Un dels dies es destina a fer acampada i també s’anirà a la piscina.

L’Arqueocasal l’organitza l’empresa de serveis culturals Tríade, amb el suport de l’Ajuntament, el Museu d’Arqueologia, la Generalitat, la Diputació i la Universitat de Barcelona.

Document Actions