Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En ser dimarts festa, el servei gratuït de recollida de poda es posa en marxa dimecres a Moja

El servei s’estrena a Olèrdola aquest desembre i cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes

divendres 02 desembre 2016

Tal i com s’ha anat anunciant aquests dies dins de la campanya “Olèrdola recicla!”, a partir d’aquest mes de desembre l’Ajuntament d’Olèrdola posa en funcionament un nou servei gratuït de recollida de poda porta a porta a tot el municipi. Cada nucli té assignat com a dia de recollida un dimarts al mes. El primer dimarts del mes de desembre, dia 6, coincideix amb el Dia de la Constitució i és festiu. Per aquest motiu, la recollida de la poda domèstica s’estrena al nucli de Moja l’endemà dimecres dia 7. Així ho confirma Anna Remolà, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

Cada primer dimarts de mes la recollida s’ha fixat a Moja; el segon a la urbanització Daltmar; el tercer dimarts de mes a Can Trabal i el quart a Sant Miquel i Sant Pere Molanta. Per fer ús del servei només cal trucar a l’Ajuntament el divendres o el dilluns previ, per  tal de poder passar a recollir les restes el dimarts. En el cas d’aquest primer servei a Moja, de forma excepcional, per donar avís de recollida per dimecres caldrà trucar aquest divendres o dilluns.

Les restes que són objecte d’aquesta recollida són tots els residus orgànics d’origen vegetal procedents d’horts o jardins i que es generen quan es fan les tasques de manteniment, com segar, esporgar o treure males herbes. Per preparar les restes vegetals per la recollida, cal guardar en bosses d’escombraries normals o industrials les restes orgàniques petites com fulles, gespa o males herbes. Amb les branques provinents d’esporga, cal fer feixos i lligar-los amb un cordill. La seva llargada màxima ha de ser de 2 metres per tal de facilitar el seu transport. Si s’ha generat gran quantitat de residus, l’Ajuntament facilitarà un sac de gran capacitat que posteriorment l’empresa responsable retornarà per l’ús d’altres usuaris.(àudio)

Amb l’ús d’aquest servei es vol donar major comoditat als veïns, així com evitar que els residus vagin a l’abocador i es puguin reciclar al mateix municipi. Un altre dels propòsits és el d’evitar col·lapsar els contenidors de les àrees d’emergència amb la fracció vegetal, tal i com destaca Anna Remolà.(àudio)

Els residus seran triturats i posats a disposició de la població que faci compostatge casolà. Juntament amb les restes de poda municipals es farà compost per adobar els parcs i jardins del  municipi.

Per demanar que es vagi a recollir les restes de poda només caldrà trucar al telèfon de l’ajuntament, el 93 890 35 02.

Escolta l'entrevista a Anna Remolà, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions