Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta la normativa prohibeix de manera general les activitats en què calgui encendre foc

L’Ajuntament recorda que existeix un servei gratuït de recollida de poda durant tot l’any

dilluns 11 maig 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola recorda que  durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, en els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta (com és el cas de les urbanitzacions i alguns barris i disseminats del municipi) la normativa prohibeix de manera general les activitats en què calgui encendre foc.

No obstant, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca podrà concedir certes autoritzacions, depenent de les circumstàncies.

  • Sol·licitud per activitats amb risc d’incendi forestal (crema de rostolls i de restes de jardineria, focs d’esbarjo, llençar coets i focs artificials, entre d’altres) que s’ha de demanar prèviament dins del període del 15 de març al 15 d’octubre. Queden excloses de presentar sol·licitud la utilització de barbacoes d’obra amb mataguspires.

 

  • Sol·licitud  d’autorització per a la realització de treballs forestals (adreçada principalment per les neteges de parcel·les amb maquinària que poden generar guspires) durant el període de 15 de juny al 15 de setembre.

 

Les persones interessades es poden adreçar a l’Ajuntament a emplenar la seva sol·licitud que serà adreçada al DARP i aquest, autoritzarà o no l’activitat.

Olèrdola és un municipi considerat d’alt risc d’incendi forestal pel que durant el període del 15 de juny al 15 de setembre cal extremar les precaucions.

Cal recordar que existeix el servei gratuït de recollida de poda durant tot l’any i per tant es pot utilitzar abans de la crema de les restes de jardí.

Per demanar que es vagin a recollir les restes de poda només cal trucar al telèfon de l’Ajuntament, el 93 890 35 02.

Document Actions