Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En una setmana s’han recollit a Olèrdola 105 litres de pluja per metre quadrat

La llevantada ha fet que des de dilluns i fins aquest dimecres les precipitacions fossin continuades

dijous 07 març 2013

 

La pluja s’ha fet ben present aquests darrers dies al conjunt del país. Olèrdola no ha estat cap excepció i també ha acumulat quantitats de pluja apreciables fins aquest dimecres a la tarda. En una setmana han estat gairebé 105 els litres de pluja per metre quadrat registrats, des de dijous passat i fins aquest dimecres, segons les dades que es poden obtenir gràcies a l’estació meteorològica de Moja. Entre divendres i dijous de la setmana passada van sumar-se 45 litres. Dissabte i diumenge no va ploure, mentre que dilluns es recollien uns inapreciables 1’8 litres, per passar als 38’2 de dimarts i als 19’4 de dimecres. Javier García-Berro, responsable de l’estació meteorològica, explicava que les dades refermen la sensació que hi ha hagut entre la població de pluges generalitzades aquests darrers dies.(àudio)

Olèrdola ha quedat molt lluny de les quantitats recollides en indrets com Viladrau, on s’han acumulat fins a 300 litres per metre quadrat. Al municipi, la mitjana de precipitacions dels tres primers mesos de l’any se situa en els 123 litres. Aquest any,  quan encara no ha acabat el mes de març, gràcies a aquesta darrera setmana ja s’ha superat aquest registre i s’ha arribat als 143 litres. (àudio)

A Olèrdola la pluja no ha provocat incidències. Pels conreus és beneficiós perquè suposa trencar amb l’ambient sec previ. (àudio)

Totes les dades , amb un resum mensual dels registres, es poden obtenir consultant la web de Protecció Civil d’Olèrdola, wwww.olerdola.org

Escolta l'entrevista a Javier García-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions