Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Endesa inverteix 11.000 euros per integrar en l’entorn natural xarxa elèctrica de Can Trabal

Amb la renovació de prop d’un quilòmetre de cablejat augmenta la qualitat del subministrament a clients del municipi

dijous 05 novembre 2015

Endesa ha finalitzat recentment la renovació de dos trams de línia de baixa tensió al seu pas per zona boscosa de la urbanització de Can Trabal, al municipi d’Olèrdola, situat a l’Alt Penedès al límit amb la comarca del Garraf. L’objectiu és integrar la xarxa elèctrica en l’entorn natural, alhora que es millora la qualitat del subministrament als clients que s’alimenten d’aquesta instal·lació.

En concret, s’ha renovat la xarxa convencional de baixa tensió per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia. D’aquesta manera s’ha instal·lat prop d’un quilòmetre de cablejat nou, la qual cosa dota el municipi d’una renovada xarxa més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes.

Al primer tram de cablejat on s’han realitzat obres –de 425 metres de longitud– s’ha canviat també de traçat i se n’ha ampliat la secció, la qual cosa permet augmentar la capacitat de transport de la línia i s’hi ha pogut traspassar clients de la urbanització. D’altra banda, al segon tram que s’ha substituït l’antic cablejat per un de trenat –de 534 metres– es troba en plena zona boscosa i alimenta a la Finca Valldosera, cosa que n’augmenta la seva qualitat de servei.

Els treballs, que han suposat una inversió d’uns 11.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, formen part del pla de manteniment i millora tecnològica de les infraestructures elèctriques a l’Alt Penedès

Document Actions