Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enfrontament entre govern i oposició per l’adjudicació del servei de neteja viària

Aquesta setmana el grup municipal de CiU donava a conèixer una nota acusatòria i el govern ho desmentia amb un comunicat
Imatge d'arxiu de treballs de neteja viària
Imatge d'arxiu de treballs de neteja viària

dijous 18 juliol 2013

A través d’una nota de premsa enviada als mitjans d’informació comarcals, el grup municipal de CiU d’Olèrdola acusa al govern de prevaricar en el concurs per a renovar el servei de neteja. Segons exposa CiU, en aquest concurs es van presentar les empreses Fomento, que fins el moment estava prestant el servei, i Mas Albornà. En el plec de condicions del concurs en cap moment es fa esment a l’obligació de subrogar personal laboral de cap altra empresa. Un cop valorades les opcions, s’adjudica el concurs a Mas Albornà perquè ofereix les millors condicions però després, sempre segons CiU, se li obliga a l’empresa guanyadora a subrogar personal de l’empresa que fins llavors estava donant servei. CiU assenyala que “curiosament” un dels treballadors que s’haurien de subrogar és fill del regidor de l’equip de govern Joan Forns, responsable dels serveis municipals.

CiU assegura que Mas Albornà es nega a acceptar aquesta condició de subrogar els treballadors que fins ara treballaven per l’altra empresa perquè el que justament vol és donar feina als seus treballadors, a persones amb dificultats d’inserció laboral. Per això renuncia a l’adjudicació del concurs i no dóna el servei que havia de començar el dia 1 de juliol. Sempre segons el relat de CiU, per acabar d’arrodonir-ho l’equip de govern decideix posar una demanda a Mas Albornà per incompliment de contracte. Mari Carme Villanueva, regidora del grup municipal de CiU, ho ha exposat aquest dimecres a l’emissora de ràdio municipal.(àudio)

Al marge de les accions legals que pugui arribar a emprendre Mas Albornà contra a l’Ajuntament d’Olèrdola, CiU vol denunciar el cas públicament i anuncien que arribaran “on calgui perquè no podem tolerar actes de prevaricació al nostre ajuntament”.

CiU considera que els “càrrecs públics elegits democràticament pels ciutadans i ciutadanes s’han d’utilitzar per a servir a la ciutadania i no per solucionar els problemes personals de cadascú”. Per CiU, “sembla que el Sr. Tort i els seus regidors de l’equip de govern d’APO-PSC no ho tenen clar”.

CiU també recorda que sempre han manifestat que el govern municipal “actua amb poca transparència” provocant moltes vegades per la seva mala gestió un cost econòmic important pels olerdolenc, com hauria estat, segons CiU, el cas de “concursos mal elaborats en l’externalització de serveis o l’acomiadament improcedent de treballadors”. Mari Carme Villanueva subratlla que si donen a conèixer el cas és perquè creuen que la població se n’ha d’assabentar. (àudio)

Diu Ciu que “el que no podíem imaginar i per això ho volem denunciar i arribar on calgui és l’evidència d’un acte de prevaricació i en el fons de corrupció com el que hem pogut conèixer fa pocs dies”.

La reacció del govern municipal no s’ha fet esperar. En un comunicat manifesten amb rotunditat que són falses les acusacions llençades pel grup municipal de CiU sobre el procés d’adjudicació del contracte de neteja viària. L’alcalde, Josep Tort, ha expressat la seva sorpresa perquè CiU hagi fet unes declaracions “tan fortes”. També considera que no és la primera vegada que el grup de l’oposició "menteix de manera tan barroera”. (àudio)

El Govern assenyala que l’Ajuntament mai ha imposat a l’adjudicatària del contracte l’obligació de subrogar el personal de l’empresa sortint. Així de clar s’assenyala en una comunicació adreçada a la Fundació Privada Mas Albornà, signada per l’alcalde el passat 2 de juliol. En aquesta mateixa comunicació també s’indica que no es donen els supòsits que han de concorre per a que hi hagi subrogació de personal.(àudio)

El govern municipal mostra la seva “més enèrgica repulsa a l’estil de fer política del grup municipal de CiU”. Entenen que, “com en altres ocasions, el grup de CiU es pronuncia en temes d’interès municipal però sense haver consultat abans la informació que conté l’expedient de l’adjudicació”. Pel govern municipal, “aquesta falta d’escrúpols només busca erosionar amb mentides i a qualsevol preu el govern municipal, sense tenir en compte el dany que poden ocasionar les seves falsedats”.

Davant "la gravetat i la reiteració de les mentides de CiU", l’equip de govern estudiarà la possibilitat d’emprendre accions legals.(àudio)

Després de la renúncia de Mas Albornà, el servei de neteja viària el presta al municipi l’empresa Fomento de Construcciones i Contratas.

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions