Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevistes a la gent gran de més de 80 anys del municipi per difondre i oferir els serveis socials

Les 33 entrevistes personals realitzades han permès captar de primera mà necessitats d’aquest col·lectiu
Anna Boada, regidora de serveis socials
Anna Boada, regidora de serveis socials

dimecres 11 novembre 2020

 

A través del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, durant el mes d’octubre s’han realitzat entrevistes personalitzades al col·lectiu de veïns d’Olèrdola que tenen més de 80 anys. Tal i com confirmava la regidora de serveis socials de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Boada, es van fer 33 entrevistes que van permetre difondre entre aquest col·lectiu els serveis que ofereixen els Serveis Socials municipals i detectar necessitats.(àudio)

Les entrevistes es van realitzar tenint com a referència el padró d’habitants de l’any 2019. Anna Boada assenyalava que qui tingui 80 anys o més i no hagi estat entrevistat, i desitgi mantenir aquest contacte, ho pot comunicar als mateixos serveis socials de l’Ajuntament.(àudio)

Ana Boada apuntava que entre la gent gran del municipi de més de 80 anys existeixen realitats diverses. Persones que han arribat “ben fortes” a aquesta edat, i d’altres amb necessitats de serveis d’atenció.(àudio)

La regidora subratllava que les entrevistes han estat un canal de comunicació directe que ha permès difondre entre aquest col·lectiu que a Olèrdola es disposa d’uns serveis socials municipals, ben a prop seu, prestats directament per l’Ajuntament.

En un altre àmbit de coses, Boada també feia notar l’increment d’atencions prestades des dels  serveis socials de l’Ajuntament amb motiu de la crisi sanitària i econòmica vinculada a la COVID-19. Un clar exemple d’aquest increment d’actuacions són les targetes moneder que es faciliten a famílies necessitades d’Olèrdola amb fons municipals. Després d’incrementar-se l’aportació de l’Ajuntament per aquest concepte, ara es faciliten a 20 famílies. També s’atorguen ajuts urgents a famílies amb pocs recursos per a fer front a pagaments de subministraments o d’habitatge.

Escolta l'entrevista a Anna Boada, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions