Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC acusa al govern d’“arbitrari i poc transparent” amb la problemàtica de les escoles bressol

El grup municipal d’ERC indica que “l’origen de tot el problema” és la decisió fa quatre anys d’externalitzar la gestió
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC

dimarts 31 maig 2016

A través d’un comunicat de premsa, el grup municipal d’ERC ha manifestat que el govern municipal d’Olèrdola ha actuat de manera “arbitrària i poc transparent” en relació a la problemàtica de les escoles bressol. ERC indica que han volgut esperar a que finalitzés el procés de preinscripcions i mantenir “ un prudent silenci” perquè “no volíem pertorbar el procés de les preinscripcions”. Segons ERC “coneixent com se les gasta el govern d’ApO estem segurs que si hagués baixat el nombre de preinscripcions ràpidament ens haguessin acusat de ser els culpables”. Per ERC, “sortosament la llar El Pàmpol ha tingut 14 preinscripcions (4 més que l’any anterior) i  la Gotims manté, en principi, el mateix nombre d’inscrits”.

En el comunicat   ERC recorda que hi ha constituïda una Comissió de Treball de les Escoles Bressol “que a hores d’ara encara no s’ha reunit només que una vegada fa tres mesos”. ERC ha assenyalat que “sí que és cert que l’equip de govern d’ApO va mantenir una reunió amb la Diputació de Barcelona a la que vam ser convidats i a la que no vam poder assistir per incompatibilitat amb els horaris laborals i així se li va comunicar directament a l’alcalde”. ERC, però, fa notar que “també és cert que l’equip de govern encara no ens ha informat del contingut d’aquella reunió” i que “tot el que sabem és per les notícies de Canal 20”.

ERC també lamenta que no se’ls hi hagi informat de les noves tarifes per aquest curs. Aquest grup municipal indica que “hi ha una ordenança fiscal (concretament la número 27) que regula el preu de les escoles bressol i que està plenament vigent” i que “si bé la gestió es va externalitzar  la titularitat de les escoles bressol és municipal”. Per ERC, la regidora Eva Ruiz “no pot anunciar unes tarifes diferents sense prèviament haver modificat l’ordenança”. Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d’ERC, adverteix que “qualsevol família podria reclamar la diferència entre el preu que se’ls cobri i el reglamentat a l’ordenança” i assenyalava que el govern municipal no els havia informat dels canvis que volia aplicar.(àudio)

ERC indica que l’ordenança fiscal no modificada va ser aprovada per ApO poc abans de les últimes eleccions municipals, quan ERC no formava part del Consistori, i entenen que ho feia “amb una finalitat clarament electoralista”. Si bé des d’ERC estan d’acord amb fer servir el criteri de renda per bonificar el preu de les escoles bressol a les rendes més baixes, “creiem que l’escalat que es va aprovar era tot un despropòsit”. Consideren que les rendes més altes havien de pagar un preu “desorbitat, la qual cosa només podia tenir una conseqüència: expulsar a les famílies amb rendes més altes i posar en perill la pròpia supervivència de les escoles bressol”.  Ara, “amb la pujada de preu a les rendes més baixes ja veurem que passa”. Des d’ERC estan en contra de que “la subvenció a les rendes més baixes es derivi cap als serveis socials, ja que és una manera de convertir un dret en una graciosa concessió que fa qui mana. D’això es diu caciquisme”.(àudio)

El contracte amb l’empresa que fins ara ha gestionat les escoles bressol està vençut i s’ha de fer una nova convocatòria amb un nou plec de condicions, “que a hores d’ara desconeixem”.ERC es pregunta  “Què passa si el concurs és desert ?”

ERC ha donat a conèixer que han rebut una invitació per formar part de la mesa de contractació, “però sense haver estat consultats prèviament ni sobre el plec de condicions ni sobre el preus” . Per ERC,  ApO “no informa de res però després pretén que els grups de l’oposició s’involucrin en la decisió definitiva”.

Finalment,  en el comunicat ERC vol recordar quin és l’origen de tot el problema, segons el seu parer. I “no és altre que la nefasta decisió fa quatre anys d’externalitzar la gestió del servei”. (àudio)

Les conseqüències de l'externalització, segons ERC, han estat “una baixada de la qualitat” que entenen va quedar palesa a  l’informe que va fer públic ERC en un butlletí del mes de febrer.  Això “i la erràtica política de tarifes” és el que considera ERC que “està posant en perill el manteniment de les escoles bressol".

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions