Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC acusa al govern municipal de “deixadesa i falta d’interès” en la gestió de les escoles bressol

ERC defensa recuperar la gestió municipal directa i indica que no s’ha sancionat a l’empresa malgrat les irregularitats
Maria Antònia Pajuelo, regidora d'ERC
Maria Antònia Pajuelo, regidora d'ERC

dimecres 20 gener 2016

ERC considera que el govern municipal d’Olèrdola ha actuat amb “deixadesa i falta d’interès” a l’hora de vetllar per la correcta gestió de les escoles bressol. Maria Antònia Pajuelo, regidora d’ERC, ha indicat que un informe elaborat per una tècnica de la Diputació de Barcelona havia constatat a les escoles bressol del municipi diferents irregularitats. El passat 4 de setembre, el govern va requerir a l’empresa concessionària la resolució de les incidències detectades i li donava 5 dies per presentar al·legacions. Segons el relat d’ERC, la documentació aportada era  incomplerta però el govern decideix el 9 de novembre donar-la per bona i no imposar cap sanció.

ERC assenyala que en l’informe de la tècnica es fa constar que hi ha treballadores sense contracte, que no es realitzen simulacres d’incendis anuals i que no hi ha pla d’emergències. Tampoc es comuniquen a l’Ajuntament les vacants dels llocs de treball, incomplint les ràtios del professorat. ERC indica que en l’informe també es recull que no hi ha pla de formació específic,  que hi ha manca de manteniment de les instal·lacions, el material informàtic és obsolet i no es subministra vestuari al personal. També es fa notar que les càmeres fotogràfiques estan espatllades i que tampoc es compleix amb el pla de neteja. Tampoc s’hauria adquirit material didàctic ni joguines i s’incompliria la obligació d’informació i presentació dels documents exigits als plecs. L’informe també conclou que no es presenten memòries econòmiques.

Maria Antònia Pajuelo assegurava que, malgrat el govern la dóna per bona, en la documentació que presenta l’empresa hi ha contractes sense signar, no hi ha comprovants de pagaments ni signatures amb el segell de les escoles en les factures. ERC també destaca que totes aquestes irregularitats tenen a veure amb el curs 2014-15, però en el curs anterior l’empresa no hauria presentat “cap documentació”. La regidora d’ERC valora que el govern ha actuat amb deixadesa i falta d’interès.(àudio)

ERC defensa que la gestió de les escoles bressol del municipi passi de nou a ser assumida directament per l’Ajuntament. Maria Antònia Pajuelo considerava que quan es va externalitzar la gestió de les llars d’infants es devia fer pensant que s’oferiria un millor servei, però “això no ha sigut així”.(àudio)

Des d’ERC també es fa notar que el govern encara no ha convocat cap de les comissions de treball anunciades, amb la participació de l’oposició,  per a tractar aspectes de  la gestió municipal , entre els quals hi hauria la situació de les escoles bressol.(àudio)

Maria Antònia Pajuelo també ha lamentat que l’Ajuntament no hagi fet complir a l’empresa el termini estipulat per a lliurar la documentació que se li requeria.

Escolta l'entrevista a M.AntòniaPajuelo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí (1) i aquí (2)

Document Actions