Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC adverteix que la MAT de Forestalia suposaria a Olèrdola instal·lar 22 torres d’alta tensió, 5 més que les anunciades

Fina Mascaró també assenyala que un regidor del govern no hauria d’haver votat “per conflicte d’interessos” en un punt del darrer ple vinculat amb la seva família
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dimecres 22 setembre 2021

La línia de Molt Alta Tensió(MAT) que promou l’empresa Forestalia tindria a Olèrdola una afectació major del que s’havia anunciat. Segons ha donat a conèixer en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Fina Mascaró, a les 17 torres d’alta tensió anunciades fins ara caldria afegir-ne 5 més. L’alerta d’aquest increment d’afectació al municipi l’obtenia Fina Mascaró de la mateixa documentació mostrada en la reunió que aquest dilluns al vespre mantenien representants de tots els grups municipals amb representants de la companyia. Mascaró detalla que durant la reunió un dels consultors que representava l’empresa, l’exconseller Felip Puig, no va ser concloent a l’hora de respondre aquesta qüestió. Després de la reunió, Fina Mascaró assegura que ha pogut contrastar que aquestes cinc noves torres al municipi serien “d’un ramal nou” de la línia projectada.(àudio)

Com a membre de la direcció comarcal d’ERC, consellera d’aquest grup al Consell Comarcal i regidora d’un municipi afectat, Fina Mascaró participava a mitjans d’agost en una roda de premsa en què ERC denunciava l’afectació que tindria pel territori aquest projecte. Des d’ERC es va passar la informació als membres del consistori i Fina Mascaró assenyala que l’alcalde ho va conèixer, no pel BOE, sinó pel Consell Comarcal i per ERC. Posant de manifest el gran impacte que tindria el projecte , des d’ERC Olèrdola subratllen que cal anar “tots a una” per aconseguir que aquest projecte no tiri endavant. La portaveu del grup municipal d’ERC precisava que estan a favor de les energies renovables, de proximitat i amb projectes que siguin decidits des del territori, i no a les seves esquenes.(àudio)

Conflicte d’interessos

Mascaró també ha lamentat  l’actitud de l’alcalde d’Olèrdola en el darrer ple, quan li va tallar el micròfon i no va poder exposar els precs i preguntes que ERC havia preparat per la sessió. Mascaró assenyala que un dels regidors del govern municipal, Pere Sadurní, no havia d’haver participat en la votació del punt de modificació de pressupost que va aprovar el ple, atès que una de les partides estava relacionada amb terrenys d’un familiar seu. Mascaró indica que d’acord amb la regulació de possibles conflictes d’interessos recollida en l’article 23 del Règim Jurídic de les administracions públiques, el regidor Pere Sadurní no havia d’haver participat en la votació. ERC no entra a debatre la partida, decidida en quest punt, per ampliar la zona d’aparcament de l’escola de Sant Pere. Però sí que es mostra crític amb les formes. I més quan enlloc d’acceptar un error indicat per ERC, l’alcalde decideix tallar la paraula. ERC no recorrerà l’acord perquè el punt incorporava l’aprovació d’altres partides que es podrien veure paralitzades  i per les despeses que comportaria per l’Ajuntament un possible litigi.(àudio)

Durant l’entrevista, la portaveu del grup municipal d’ERC indicava que els canvis de circulació al polígon de Sant Pere Molanta han motivat la presentació de queixes i han provocat que la circulació sigui més caòtica, com així ja havia advertit el mateix grup o el president de l’associació de propietaris del polígon. Referint-se a les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament, ERC lamentava que no s’hagués complert el compromís de l’anterior mandat de treballar-les conjuntament amb els grups de l’oposició. També avançava que reclamarien un espai pels grups municipals, com així s’habilita en altres cases consistorials. Comentant la licitació oberta per adjudicar el servei de bar del Local Nou, ERC defensava que es garantís que sigui un servei al poble amb horaris d’obertura suficients. Finalment, Mascaró també feia notar que convertir  en Centre de Dia l’edifici de la llar d’Infants El Pàmpol, ara en desús, era una de les propostes concretes incloses en el programa que va presentar ERC en les darreres eleccions municipals.

 Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions