Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC aposta per un pavelló esportiu, una zona d’esbarjo i un punt d’informació turística a la zona del Bosquet

ERC defensa la necessitat d’un Centre de Dia per donar resposta a les necessitats específiques de la gent gran
Imatge de l'acte d'ERC a Sant Miquel, aquest dimecres
Imatge de l'acte d'ERC a Sant Miquel, aquest dimecres

dijous 23 maig 2019

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest dimecres els eixos del seu programa pels propers quatre anys a Olèrdola en un acte a Sant Miquel d’Olèrdola presentat pel seu número quatre, Carles Esteve, i en el qual hi han intervingut diversos membres de la llista.

La candidata a l’alcaldia, Fina Mascaró, destacava la transversalitat d’un programa amb fins a 66 propostes confeccionades “amb la implicació de tota la gent de la llista i les aportacions i opinions de gent del municipi”.

A Sant Miquel Esquerra va defensar que cal un nou projecte pel Bosquet insistint en què no es pot validar el resultat del procés participatiu en el qual hi ha participat un 2’7% del cens, amb opcions tancades. Des d’ERC aposten per un pla integral d’equipaments esportius que contempla un pavelló esportiu i una zona d’esbarjo al Bosquet, mentre que ubica la piscina al nucli de Moja. Els republicans contemplen també un punt d’informació turística i una botiga quilòmetre zero a l’entrada del Parc d’Olèrdola. (àudio 1)

En relació, precisament a la participació ciutadana, Mascaró reclamava un canvi en el reglament dels plenaris municipals que obrin la porta a les intervencions de la ciutadania que hi assisteixi com a públic com passa en altres municipis.

Maria Josep Lugo, número set per ERC va assegurar que el centre de dia que proposa la candidatura no només és necessari, sinó que és viable. Va posar en valor la necessitat d’aquest servei per donar resposta a les necessitats específiques de la gent gran amb malalties com l’Alzheimer i el suport que necessiten els familiars que en tenen cura. En aquest mateix eix, Lugo destacava la voluntat de facilitar el transport i la mobilitat a les persones del municipi que tinguin complicat fer desplaçaments i necessitin arribar a serveis bàsics com poden ser centres mèdics i hospitalaris. (àudio)

Sadurní Flix, número vuit, Marian Buta, cinquè a la llista, i Maria Antònia Pajuelo que repeteix com a número dos, van exposar els eixos culturals, de seguretat ciutadana i hisenda amb propostes com una línia directa d’incidències amb els agents municipals, un estudi de mobilitat sobre les necessitats del veïnat i baixar l’actual coeficient de l’IBI, una opció posada en qüestió per un dels assistents a l’acte que Esquerra va defensar destacant que “el coeficient que s’ha establert a Olèrdola està per sobre de la mitjana comarcal” i que “el municipi compta amb 3 milions d’euros a termini i destacant que el darrer exercici va tancar amb un romanent de tresoreria de cinc milions d’euros resultants d’inversions previstes no executades”.(àudio)

Fina Mascaró va aprofitar l’acte per felicitar l’actual equip de govern per l’acord de compra del camp de futbol de Sant Pere Molanta, una reivindicació que ERC porta precisament al programa. La cap de llista republicana però va qüestionar el moment de fer públic aquest acord, a pocs dies de les eleccions municipals, i la manera com el govern ha informat d’aquest fet als partits a l’oposició mitjançant un missatge de whatsapp minuts abans de fer-ho públic a les xarxes socials. En aquest sentit, Mascaró va criticar que durant tota la legislatura el govern hagi tractat així l’oposició. (àudio)

Esquerra es va reivindicar a Sant Miquel com un projecte “amb coherència en les línies de treball i amb una clara ideologia d’esquerres, social i republicana sota les sigles d’ERC”. Precisament, la formació va destacar que el vot a les municipals decideix també de forma indirecta la composició del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

L’acte va culminar amb les preguntes dels assistents i una crida al vot per a Esquerra Republicana també a les eleccions europees del mateix 26 de maig. Ben present, durant tot l’acte precisament, el candidat d’ERC a Europa, Oriol Junqueras.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Fina Mascaró i Maria Josep Lugo, clicant aquí

 

 

Document Actions