Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC assenyala que el govern municipal continua incomplint el reglament de participació ciutadana

ERC recorda que el reglament estableix que l’alcalde s’ha de sotmetre a una audiència pública com a mínim un cop l’any
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC

dijous 11 maig 2017

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola ha manifestat que l’equip de govern no està complint amb el reglament de participació ciutadana aprovat per l’Ajuntament. Com a exemple d’aquest incompliment, Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d’ERC, exposava que el reglament estableix que l’alcalde s’ha de sotmetre a una audiència pública com a mínim un cop l’any. El sentit d’aquesta mesura és que els veïns que ho desitgin puguin adreçar directament a l’alcalde preguntes en una convocatòria pública.

Mascaró recordava que en un ple municipal el govern havia explicat que s’havia de preparar la participació en l’audiència pública. Des d’ERC es recorda que ja estem a meitat del present  mandat municipal i que l’organització de la sessió d’audiència pública amb l’alcalde no requereix “d’una gran arquitectura”. (àudio)

La portaveu d’ERC celebrava que el govern d’ApO anunciés processons de participació ciutadana per a definir els usos de l’edifici municipal que a Moja ocupa l’oficina  de Correus o bé per a la zona d’equipaments d’El Bosquet de Sant Miquel. Amb tot, volen saber “quin tipus” de participació s’establirà i conèixer d’on sortiran els projectes que puguin acabar votant els veïns. Fina Mascaró recordava que en el darrer ple l’alcalde havia qualificat com a “trist” que ERC proposés un procés de participació per a decidir si s’havien de dedicar fons propis de l’Ajuntament per a fer el nou consultori de Moja. La portaveu d’ERC manifesta que, “a diferència de l’alcalde” des d’ERC celebren que es facin les consultes i destaca  “que ens trobaran en tot allò que sigui participació”.(àudio)

ERC també ha anunciat que vetllarien pel compliment dels contractes que es liciten a l’Ajuntament. En concret manifestava que  seguirien si s’aplica l’obligació de pagar a les treballadores de la neteja d’espais municipals el que toca per conveni. (àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC també ha anunciat que en el proper ple preguntarien pel projecte de carril bici i de vianants  que ha d’unir Moja i Vilafranca. El compromís anunciat era que les obres començarien l’abril però, segon assenyalava ERC, encara no hi ha ni licitació.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí (1) i aquí (2)

Document Actions