Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC assenyala que l'elevat romanent de tresoreria torna a demostrar que no s'executen a Olèrdola moltes partides aprovades

Per Fina Mascaró no és una bona gestió econòmica que l'Ajuntament tingui 7M d'euros al banc a termini sense dedicar-los a millorar el municipi
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 31 març 2022

Des del grup municipal d’ERC defensen que un Ajuntament sanejat pot presentar una bona gestió “si es fan coses”. Però en el cas de l’Ajuntament d’Olèrdola les dades que deixa l’elevada liquidació de pressupost de 2021 tornarien a evidenciar que no s’executen moltes de les partides aprovades. Així ho ha expressat la portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Mascaró explicava que en el proper ple, previst per dimarts, s’inclou la dació de compte de la liquidació de pressupost. I una de les xifres més rellevants, segons exposa ERC, és que l’exercici es tancava amb un romanent de tresoreria de gairebé 7 milions 300 mil euros, que equival a 18 mesos del pressupost que l’Ajuntament aprova inicialment. En la mateixa línia d’allò que ja han manifestat en els darrers anys, des d’ERC subratllen que a Olèrdola “hi ha moltes partides aprovades que no s’executen”.(àudio)

Si bé l’Ajuntament té una tresoreria sanejada, Mascaró ha qüestionat que s’estigui fent una bona gestió econòmica.  ERC apunta que no seria així perquè l’Ajuntament té 7 milions d’euros ingressats a termini en un banc, sense dedicar-los a millores concretes pel municipi. (àudio)

Des d’ERC també consideren que algunes dades de la liquidació tornarien a posar de manifest que els pressupostos “no es treballen” i són “un tallar i enganxar” d’un any a l’altre. A tall d’exemple, Mascaró es referia a la gran diferència que s’ha registrat durant el 2021, fins a 760.000 €,  entre ingressos i despeses.

Reclamen treball conjunt per a  fer front a la MAT

En un altre ordre de coses, ERC també ha lamentat que no s’estigués complint el criteri de treball conjunt per a fer front a la MAT, aprovat en diferents pronunciaments del ple. Mascaró exposa que la reunió demanada des del seu grup per a debatre i tractar les al·legacions al nou ramal de la MAT finalment es va fer aquest dimarts, només un dia abans de que finalitzés el termini de presentació i quan només hi havia marge perquè des del govern s’expliqués les al·legacions ja redactades. (àudio)

Mascaró també anunciava durant l’entrevista que en el ple de dimarts tornarien a preguntar al govern sobre l’absència de publicació del butlletí municipal i sobre la propietat immatriculada de manera incorrecte per part de l’Església, amb el nom de “vinya del Rector”.

 Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions