Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC celebra que ara el govern municipal incorpori alguna de les seves propostes en les ordenances fiscals pel 2021

Fina Mascaró, portaveu del grup, ha lamentat que el govern no accepti en canvi mesures com l’establiment de la taxa de les escoles bressol en funció de la renda
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 08 octubre 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu aprovar inicialment les ordenances fiscals del 2021 en un ple municipal que s’ha de celebrar el proper 20 d’octubre. Per elaborar les modificacions d’ordenances que traslladarà al plenari, el govern municipal ha mantingut converses amb la resta de grups municipals, en la línia dels contactes que les forces polítiques amb presència al consistori havien mantingut durant el confinament. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, ha explicat que dues de les mesures pactades pels grups durant el confinament s’incorporarien a les ordenances del 2021. Una redueix els requisits per a obtenir la bonificació de la taxa d’escombraries per ús continuat de la deixalleria. I l’altra contempla el manteniment de la taxa d’ocupació de la via pública amb la possibilitat de que els establiments incrementin fins el 50% la superfície que ocupin.

Mascaró explicava que després de 5 anys com a regidora d’ERC aquesta ha estat la primera vegada que el govern municipal d’ApO els hi havia convidat a debatre les propostes d’ordenances fiscals abans de portar-les a aprovació del ple. La portaveu d’ERC , amb tot, lamentava que el govern continuï al·legant problemes legals per no aplicar mesures que sí s’implementen en altres municipis.(àudio)

Mascaró ha avançat que el govern no ha acceptat la proposta feta de nou per ERC de fixar la taxa de les escoles bressol en funció de la renda de les famílies. ERC també entenia que aquest any “no era el millor moment” per reclamar de nou la rebaixa del tipus de l’IBI, com han proposat en els dos darrers anys, però sí que ha defensat que en els pressupostos de 2021 es contemplés una partida de subvencions que ajudés a famílies amb pocs recursos a pagar aquest impost. Segons explicava Mascaró, aquesta proposta tampoc ha estat recollida pel govern. Sí que ha estat acceptada pel govern , en canvi, una proposta que en els darrers quatre anys ja havia plantejat ERC sense èxit: que la bonificació que s’aplica de la taxa d’escombraries en funció de la renda no es limités als majors de 65 anys i cobrís totes les edats. (àudio)

Una altra de les propostes formulades per ERC que no han estat recollides és la de bonificar la taxa d’escombraries, en funció de la renda, en aquells habitatges on només hi resideixi una persona.

En un altre àmbit de coses, Fina Mascaró també ha lamentat que no se celebrés un ple extraordinari, urgent i no remunerat per expressar la posició institucional de l’Ajuntament d’Olèrdola davant la inhabilitació de Quim Torra. La moció de l’AMI que rebutja la inhabilitació es debatrà en el ple del dia 20, encapçalada per ERC, JxO i ApO, però des d’ERC s’ha defensat que era necessari haver-se pronunciat amb immediatesa per la gravetat dels fets.(àudio)

Valorant la desvinculació de Marta Mestre del grup de Junts per Olèrdola , Fina Mascaró ha qualificat com a “sorprenent” que dues regidores continuessin sent del mateix partit però no estiguessin en el mateix grup perquè Mestre passarà a ser regidora no adscrita. Mascaró també ha volgut subratllar que qualsevol regidor es presenta “sota un programa i hem de rendir comptes amb el nostre electorat”

Fina Mascaró anunciava, d’altra banda, que la secció local d’ERC està preparant a Olèrdola la presentació del llibre d'Oriol Junqueras i Marta Rovira Tornarem a vèncer (I com ho farem).

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions