Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC considera “poc democràtic” com l’alcalde organitza el funcionament dels plens municipals

Fina Mascaró, regidora portaveu d’ERC, exposa que és “patètic i dur” que l’alcalde no doni torn de rèplica a l’oposició en els punts que es debaten en el ple
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 26 novembre 2020

 La regidora portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró, considera que la manera que té l’alcalde de conduir els debats en els plens municipals és poc democràtica. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Mascaró lamentava que els grups de l’oposició no disposessin de torn de rèplica en els punts que es debaten en el ple. Una situació que qualificava com  a dura i “patètica”.(àudio)

Per tal de posar l’accent en què aquesta limitació que s’aplica a Olèrdola és una excepció si es compara amb els altres ajuntaments, Mascaró recomanava a Ramírez que comprovés com s’organitzen els debats dels plens en ajuntaments propers i que poden resultar “amics” de l’alcalde. A tall d’exemple li recordava com es condueixen els plens municipals a Castellet i la Gornal o a Santa Margarida i els Monjos, on l’alcalde i alcaldessa deixen parlar a l’oposició en més d’un torn si cal en cada punt. O bé el funcionament del ple del Consell Comarcal, institució de la qual en va formar part en el passat mandat el mateix Ramírez, i en què el president permet les intervencions de l’oposició quan ho demanen.

Durant l’entrevista, la portaveu d’ERC lamentava que el funcionament del plenari impedia que s’aclarissin preguntes que Mascaró entén que no van quedar respostes en el darrer ple, durant el debat dels pressupostos pel 2021.Com detallar els serveis inclosos en un conveni amb el Consell Comarcal sobre Serveis Socials, per un import de gairebé 20.000 €.

En un altre ordre de coses, ERC lamentava que no s’hagués dedicat un butlletí monogràfic a commemorar els 25 anys de la publicació “Olèrdola Informació”. La portaveu d’ERC recordava que en el ple del mes d’abril passat van proposar que calia fer-ne una commemoració però no estan satisfets del que s’ha acabat fent, consistent en dedicar quatre de les 12 pàgines del butlletí als 25 anys del butlletí, amb entrevistes als exalcaldes Josep Mir i Josep Tort i a l’actual alcalde, Lucas Ramírez. ERC creu que s’havien de recollir més veus, tant les dels grups de l’oposició com , especialment, de representatives del teixit associatiu d’Olèrdola.

 Comentant l’acumulació de projectes que es liciten, redacten o adjudiquen, Mascaró també ha assenyalat que el projecte del camí de vianants que ha d’unir el Sindicat amb el cementiri de Moja, del qual ara es redacta la modificació, va ser una proposta que el seu grup va formular el setembre de 2015. Després de no fer-ne cas el govern, ApO va incorporar aquesta actuació com a punt del seu programa el 2019. Per Mascaró, ara que es comença a materialitzar la proposta que van fer, a d’ERC els hi hagués agradat que el govern els informés. (àudio)

Després d’aclarir que el romanent “no són els estalvis, sinó en la gran majoria de casos els projectes que no s’han executat”, Mascaró avançava que els projectes es realitzaran entre finals del 2022 i principis del 2023. I apuntava que coincidirien en dates properes a les eleccions municipals.(àudio)

ERC també lamentava que el govern municipal encara no els hi hagués informat del projecte de reforma de l’edifici de l’Ajuntament ni tampoc del funcionament del nou organigrama del govern en aquest mandat, després de demanar-ho en diferents ocasions.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions