Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC considera que ApO "vol tapar la seva incompetència” després d’haver presentat una llista que no era paritària

ERC creu que ApO hauria d’explicar “per què pensen que la igualtat entre homes i dones és un tema menor que no cal respectar”

dijous 09 maig 2019

 

En un comunicat de premsa, ERC d’Olèrdola acusa a ApO de mentir i interpreta que Alternativa “vol tapar la seva incompetència” acusant a ERC de poc democràtics. El comunicat d’ERC és la resposta d’un comunicat previ d’ApO, en què aquesta formació assenyalava que ERC havia demanat la nul·litat de la llista d’ApO, i no la seva esmena, per corregir  la variació “del 3’5%” de la paritat. ApO acusava a ERC de voler “guanyar vots eliminant altres opcions polítiques”.

En el seu comunicat, ERC indica que Alternativa per Olèrdola va presentar una llista “que no complia amb el criteri de paritat entre homes i dones que s’ha de respectar per llei i incomprensiblement la Junta Electoral de Zona els va aprovar”.   

El comunicat afegeix que ERC “és un partit compromès amb la igualtat” entre homes i dones “que no pot permetre aquestes irregularitats”. Per això, els serveis jurídics d’ERC van interposar un recurs “no contra ApO, sinó contra la decisió de la Junta Electoral de Zona”. Com a resultat d’aquest recurs, “un jutge ha obligat a ApO a modificar la seva llista, donant la raó al recurs presentat per ERC”. En el comunicat de premsa, s’exposa que aquesta modificació per complir amb la paritat “era justament el que ERC pretenia amb el seu recurs”.

Carles Esteve, cap de campanya d'ERC d'Olèrdola,  manifestava que ApO, en els 11 llocs de la llista, havia presentat 7 homes i 4 dones, quan la proporció per llei havia de ser de 6 a 5. Esteve considera que l’accent del cas s’ha de posar en una força política que no complia amb la paritat a l’hora de fer la seva llista.(àudio)

Esteve feia notar que, com a resultat del recurs d’ERC, ApO havia pogut rectificar el seu error i complir amb la paritat.(àudio)

Des d’ERC Olèrdola s’assenyala que la pròpia correcció de l’error ja no feia possible la nul·litat de la llista. Esteve apel·lava a la trajectòria de compromís democràtic del partit per a  rebutjar qualsevol acusació de voler que altres llistes no poguessin participar.(àudio)

Segons ERC,  ApO pretén “tapar la seva incompetència” acusant-los de poc democràtics.  Per ERC “potser són ells que haurien d’explicar per què pensen que la igualtat entre homes i dones és un tema menor que no cal respectar”. 

Escolta l'entrevista a Carles Esteve, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions