Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC creu que ApO rebaixarà l’IBI a pocs mesos de les properes eleccions municipals

Fina Mascaró recorda que l’Ajuntament té marge suficient com per situar el gravamen dins de la mitjana de la comarca
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC

dimecres 08 febrer 2017

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola considera que ApO està esperant a que s’aproximin les properes eleccions municipals per a rebaixar l’IBI, malgrat l’ajuntament té marge econòmic suficient com per aprovar-ho ara. Així ho ha indicat la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró, en una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola.

Mascaró espera que es convoqui i comenci a treballar la comissió anunciada per a que els tres grups del consistori consensuïn mesures per a rebaixar l’IBI. Des d’ERC temen que ApO utilitzi la rebaixa de l’IBI amb intencionalitats electoralistes i esperin a concretar-la a pocs mesos de les properes eleccions.(àudio)

ERC ha estat propositiva en els plens municipals a l’hora de traslladar mesures per a reduir l’IBI. En els pressupostos van elaborar una al·legació  per a rebaixar l’IBI a famílies necessitades, inspirada en una convocatòria aprovada a l’Ajuntament de Barcelona i que a Olèrdola hagués suposat una despesa de 15.000 euros, segons el càlcul d’ERC. Fina Mascaró recordava que l’IBI és un impost que no té en compte les rendes i subratllava que l’ajuntament té un ampli marge per a poder aplicar mesures com aquestes. En aquest sentit recordava que es disposa d’un romanent de tresoreria de 2 milions d’euros, en bona part perquè no s’apliquen partides que es pressuposten. (àudio)

En les ordenances fiscals , ERC va proposar que el gravamen de l’IBI es rebaixés i passés del 0.75 al 0.71, situant-se en la mitjana de la comarca. La portaveu d’ERC lamentava que des del govern municipal es desqualifiquessin les propostes d’ERC i feia notar que els Serveis Socials només poden actuar en allò que té competències. (àudio)

Durant l’entrevista, Mascaró ha subratllat la importància de mantenir des del municipi el compromís amb el país i el procés que viu per a celebrar un referèndum d’independència. En aquest sentit ha anunciat que les dues regidores d’ERC participarien en l’Assemblea de càrrecs electes de Catalunya, que es presenta aquest divendres a Vilanova.

Mascaró també segueix aquest dimecres al Parlament l’aprovació de la inclusió del Penedès en la llei de Vegueries.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions