Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC defensa que els ajuts per fomentar el lloguer assequible siguin més eficients i que es tingui en compte la renda del llogater

Fina Mascaró també ha lamentat que no s’informés prèviament als grups i veïns del procés de participació sobre el reglament de teleassistència
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dimecres 24 març 2021

Tal i com va anunciar l’alcalde, Lucas Ramírez, després de Setmana Santa el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola preveu aprovar la convocatòria d’ajuts per fomentar al municipi el lloguer assequible. Després de mantenir-se una comissió informativa amb els grups de l’Ajuntament per exposar les bases que es preparen, la regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, ha anunciat que el seu grup planteja modificacions a la proposta per a que pugui ser més eficient en el seu objectiu d’incentivar que els joves del municipi no marxin d’Olèrdola per manca d’oferta assequible d’habitatge.

Mascaró considerava que l’ajut “més atractiu” que conté la proposta ”és el de rehabilitació”, que contempla una aportació de 10.000 € com a màxim per a que el propietari d’un habitatge faci front a un topall del 75% del cost de l’obra de rehabilitació. La portaveu d’ERC també explicava que es preveu subvencionar amb fins a 250 € als propietaris per a la documentació necessària de l’habitatge, com la cèdula d’habitabilitat. Mascaró també feia algunes precisions sobre les declaracions realitzades  la setmana passada per Lucas Ramírez. En el cas de l’ajut que es contempla al propietari per compensar-li la diferència entre el preu assequible i el preu de mercat, la portaveu d’ERC feia notar que aquest ajut és incompatible amb els dos primers, els destinats a  rehabilitació i documentació. Mascaró també destacava que aquest ajut per compensar la diferència entre preu de mercat i preu assequible “es farà en un sol pagament i limitat a un any”, segons ERC assegura que va exposar Ramírez en la reunió amb els grups. ERC defensa que es canviï aquest límit d’un únic any  per percebre aquest ajut. Fina Mascaró també considera que les ajudes estan enfocades a donar suport als propietaris, però entén que cal tenir en compte la renda del llogater per determinar l’accés a aquests habitatges que tindrien preus per sota dels de mercat.(àudio)

Mascaró també manifestava sentir-se “decebuda” per haver-se assabentat pels mitjans de comunicació municipals de la convocatòria d’un procés de participació previ a l’aprovació del reglament de teleassistència a Olèrdola. Mascaró entén que abans de fer-se el procés calia informar als regidors i a la ciutadania, especialment al col·lectiu de la gent gran. (àudio)

En un altre ordre de coses, Mascaró també es mostrava confiada que l’oferiment fet per Carme Ortoll durant la commemoració del Dia de la Dona de realitzar un documental dedicat a 8 dones d’Olèrdola “es treballarà conjuntament” entre tots els grups de l’Ajuntament, no només el govern.(àudio)

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions