Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC defensa que els diners de l’Ajuntament “s’han de posar a treballar” per a oferir més serveis i inversions al municipi

Per desencallar projectes com la construcció del nou consultori a Moja assenyalen que caldrà insistir i tenir fil directe amb la Generalitat
Acte d'ERC a Moja, aquest dijous al vespre
Acte d'ERC a Moja, aquest dijous al vespre

divendres 24 maig 2019

 

Tenir un Ajuntament sanejat i sense endeutament no és sinònim de bona gestió econòmica. Cal que els recursos s’optimitzin i es dediquin a millorar el municipi. Així ho considera la candidatura d’ERC. En un acte realitzat aquest dijous al vespre al Local Nou de Moja, la candidata a l’alcaldia, Fina Mascaró, defensava que els diners de l’Ajuntament no han d’estar als bancs.  “S’han de posar a treballar” per a oferir més serveis i inversions al municipi. Mascaró recordava algunes dades per a  il·lustrar que l’Ajuntament disposa de recursos, però això entenen que no s’està traduint amb actuacions al municipi. D’una banda, recordava que el pressupost inicial que aprova l’Ajuntament està proper als 4’7M d’euros, mentre que el romanent de tresoreria era de 5’3 M d’euros. L’explicació, segons Mascaró, és que es pressuposten inversions que no es fan. També reclamava que els diners del municipi “no anessin a alimentar bancs” en referència a operacions com la recent decisió de l’actual govern municipal de posar 3 milions d’euros a termini. Mascaró insistia en què cal ser prudents en la gestió econòmica i ser conscients dels límits, però entenia que els diners de l’Ajuntament s’han de posar a treballar a favor del municipi.(àudio)

Una de les línies argumentals d’ERC en aquesta campanya és destacar que diumenge, en les eleccions municipals, també es trien de manera indirecta institucions com el Consell Comarcal i la Diputació. Mascaró posava l’accent en què totes les candidatures que es presenten a Olèrdola volen treballar pel municipi, però també afegia que cal estar presents i tenir fil directe en aquestes institucions que també afecten el municipi. Com a exemple de la importància de tenir presència i relació amb institucions supramunicipals per a millorar serveis a Olèrdola, ERC assenyala que caldrà insistir davant la Generalitat per a desencallar la construcció del nou consultori mèdic de Moja.(àudio)

Durant l’acte de dijous al Local Nou ERC defensava la realització  d’una illa  de vianants amb plataforma única, ampliar la plantilla dels agents municipals i realitzar un Pla Integral d’Equipaments, amb la inclusió de la construcció d’una piscina a Moja. ERC considerà que el procés de participació per a escollir els usos del Bosquet “no és representatiu” perquè hi havia mancances en la seva organització i perquè només van votar 82 persones, el 2’7%, amb 41 vots per al projecte guanyador. ERC també inclou en el seu programa el cobriment de la pista poliesportiva i assenyala que el Centre de Dia que proposen “és possible i necessari”. Una de les línies de treball, en `àmbits com el foment dels transport públic o la seguretat que hauria de prioritzar l’Ajuntament, segons indica ERC, és mancomunar serveis amb municipis propers perquè les problemàtiques a resoldre són comunes.

L de dijous era el darrer acte públic de campanya convocat a Olèrdola per ERC. Fina Mascaró indica que està rebent sensacions bones i missatges de veïns que destaquen l’entusiasme i treball de la candidatura.(àudio)

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions