Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC defensarà en les properes ordenances fiscals la rebaixa de la tarifa de l’aigua

Fina Mascaró destaca que l’Ajuntament d’Olèrdola té marge per modificar aspectes que marquen l’import final que paguen els veïns
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 25 febrer 2021

Després que la tarifa de l’aigua es convertís en un dels centres del debat del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest mes de febrer, aquest dimarts tenia lloc una reunió de representants dels grups municipals amb tècnics de l’empresa Aigües de Vilafranca, una de les companyies vinculades al Consorci  CONGIAC  del qual en forma part l’Ajuntament d’Olèrdola. La reunió va ser oferta pel govern municipal, en el mateix ple de l’Ajuntament, amb l’ànim de resoldre els dubtes que s’havien generat sobre la nova facturació del servei d’aigua potable.

 Segons explicava la regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, durant la reunió es va poder constatar que la potestat de fixar la capacitat de cada tram de consum i els preus són competència municipal.  En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la portaveu d’ERC apuntava que una possible via per assolir aquesta reducció de l’import seria augmentar els metres cúbics inclosos en el primer tram de consum, que és el tram que té un preu més baix. Per això, Fina Mascaró ja avançava que el seu grup proposarà que en les properes ordenances fiscals es modifiqui la taxa perquè acabi suposant una reducció en l’import que es paga a Olèrdola pel servei d’aigua.(àudio)

Local a Daltmar

En un altre àmbit de coses, des d’ERC es valora de manera positiva la possibilitat que es pugui fer un local social a Daltmar, però lamentaven que s’haguessin d’assabentar pels mitjans de comunicació municipals de l’anunci del govern de convocar un procés participatiu que té el propòsit de definir les característiques del local. Mascaró recordava que els grups municipals comparteixen una comissió de seguiment dels processos participatius i també assenyalava que al grup d’ERC no li consta que s’hagués aprovat cap partida pressupostària per poder fer el local social de Daltmar. Mascaró posava l’accent en l’important paper de dinamització social que juguen el locals i en aquest sentit aprofitava per lamentar la situació del Local Nou de Moja.(àudio)

Eleccions al Parlament

Valorant els resultats a Olèrdola de les eleccions al Parlament, Mascaró posava de relleu que prop del 63% dels vots emesos a Olèrdola eren independentistes. Del nou govern , en clau territorial, n’esperava el desplegament de la Vegueria i que el delegat del govern exerceixi les seves atribucions. També feia notar a l’alcalde que si es volia un govern operatiu pels ajuntaments, calia que des del municipi es treballi activament i es vagi a trucar portes a la Generalitat.(àudio)

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions