Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC detecta un municipi “gris i amb poca il·lusió” per la inacció del govern d’ApO

Fina Mascaró indica que ApO no compleix projectes que anuncia i que molts veïns se senten “abandonats”
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 29 setembre 2022

ERC considera que la inacció del govern municipal d’ApO està generant un municipi “gris i amb poca il·lusió”. Així ho ha manifestat en una entrevista a l’emissora municipal de ràdio la regidora portaveu del grup municipal d’ERC a  l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró. Mascaró ho ha vinculat amb la falta de realització de projectes que Alternativa per Olèrdola va prometre i no ha complert en aquest mandat. Per il·lustrar-ho, Mascaró s’ha referit al projecte “faraònic” de pavelló i piscina al Bosquet de Sant Miquel, ara descartat. O bé a les obres d’urbanització de la rambla Pau Casals de Moja. Des d’ERC també es recorda que no s’han realitzat les obres per passar a plataforma única els centres dels nuclis i que a les urbanitzacions, especialment a Daltmar, ERC ha detectat que els veïns se senten “desesperats per la deixadesa i per no sentir-se acompanyats”. Mascaró també esmentava en aquest anàlisi que les entitats, a nivell polític, no s’havien sentit acompanyades.(àudio)

Comunicació

Després d’haver-se complert un mes de la presentació, per part de tota l’oposició , d’un recurs de reposició al Pla de Comunicació aprovat en solitari pel govern d’ApO en el ple del mes d’agost, Mascaró reclamava al govern una resposta dins del termini. Sobre el contingut del Pla, Mascaró indicava que el Pla fixa que l’alcalde ha de filtrar la informació institucional però també la genèrica d’actualitat del municipi i considerava que no podia ser un bon pla “si no és té en compte els professionals” que treballen en la comunicació de l’Ajuntament. Des d’ERC també s’ha fet notar que  el butlletí municipal s’ha tornat a editar, després de 9 mesos d’aturada, tot hi haver un informe jurídic desfavorable. Mascaró també rebutjava “l’obsessió per externalitzar Canal 20”.

 La portaveu d’ERC reclamava al govern una resposta al recurs, tot destacant que  l’oposició representa gairebé a la meitat del municipi i en aquesta qüestió s’havia unit per defensar la transparència i la qualitat de la comunicació pública local.(àudio)

ERC ja avançava que, d’acord amb la resta de l’oposició i amb l’assessorament dels serveis jurídics del seu partit, avaluarien quines passes s’han de fer davant la falta de resposta al recurs.

Ordenances fiscals

A les portes del debat de les ordenances fiscals per al 2023, que es preveuen aprovar inicialment en un ple programat pel 18 d’octubre, ERC ha reiterat la seva disposició a debatre les propostes amb temps amb l’equip de govern. Mascaró, però, assenyalava que “mai ens criden” per fer aquest treball conjunt. (àudio)

Des d’ERC es recorda que només es poden fer propostes sobre les ordenances fiscals que el govern decideix modificar. Mascaró apuntava que, d’existir marge, insistirien en les seves propostes de bonificacions de l’IBI o d’ajudes al transport.

No a la MAT

Fina Mascaró també es referia a l’èxit de la festa reivindicativa de rebuig a la Mat, celebrada diumenge a la Muntanyeta, i agraïa la tasca de totes les persones que van fer possible l’acte. Mascaró feia notar que va ser ERC qui va començar a denunciar al territori l’agressió que suposava aquest projecte i la seva afectació directa al municipi.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions