Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC fa públic que Inspecció de Treball ha sancionat l’anterior concessionària de les Escoles Bressol

Per ERC queda demostrat que la privatització tenia per objectiu disminuir la plantilla i retallar condicions laborals
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC

dimecres 21 setembre 2016

Segons ha donat a conèixer ERC en la seva columna d’opinió del butlletí municipal “Olèrdola Informació”, la Inspecció de Treball i Seguretat Social obliga a Senfo, l’anterior empresa concessionària del servei de llars d’infants d’Olèrdola, a pagar més de 30.000 euros a les treballadores i a la Seguretat Social. En el text ERC exposa que el conflicte deriva de la privatització del servei que va fer l’equip de govern d’ApO al 2012 quan l’empresa que va guanyar l’adjudicació (Senfo, S.L.) va haver de subrogar els contractes de feina de les treballadores que fins aleshores eren en plantilla de l’Ajuntament.

Maria Antònia Pajuelo, regidora del grup municipal d’ERC, ha explicat en una entrevista al programa Olèrdola Actualitat que en passar de l’Ajuntament a l’empresa concessionària a les treballadores se’ls hi va incrementar la jornada i reduir el salari. Ara la Inspecció obligaria a pagar aquesta diferència.(àudio)

El relat d’ERC en el seu text al butlletí continua assenyalant que Senfo, SL  va obligar les treballadores a signar un contracte que les incloïa dins del Conveni Col·lectiu de Centres d’Educació Infantil amb unes condicions econòmiques inferiors a les que tenien com a empleades municipals.  ERC fa notar que fins uns dies abans de la signatura del contracte entre l’Ajuntament i Senfo SL (28-8-2012) existia una clàusula a l“Acord sobre les condicions de treball del personal funcionari de l’Ajuntament d’Olèrdola i Conveni Col·lectiu dels treballadors de l’Ajuntament d’Olèrdola”  que hagués comportat que l’Ajuntament es fes càrrec de qualsevol diferència salarial que esdevingués  com a conseqüència de la privatització de qualsevol servei municipal. Però “al Ple municipal del dia 6-8-2012 aquesta clàusula va ser derogada, deixant  les treballadores sense protecció”. Com sigui que en aquelles dades ERC no formava part del Consistori, asseguren desconèixer “si  aquesta derogació la va portar a terme el Ple unilateralment o si hi va haver acord amb els treballadors per derogar una clàusula de Conveni”.

Per ERC, la resolució d’Inspecció de Treball és la prova fefaent que l’objectiu de la privatització no va ser la millora del servei tal com es va vendre, sinó la disminució de les condicions laborals de les treballadores i la reducció de plantilla.(àudio)

ERC afegeix que “fins i tot al plec de condicions hi havia una clàusula segons la qual l’aportació de l’Ajuntament disminuïa en funció de la retallada dels costos salarials”.

Senfo SL estava obligada a mantenir les condicions laborals de les treballadores com a mínim fins el venciment del conveni col·lectiu dels treballadors de l‘Ajuntament en vigor el 2012, és a dir, fins el 31 de desembre de 2014. ERC exposa que “ara Senfo SL ha de pagar la diferència de salaris entre els dos convenis des de l’ 1-9-2012  al 31-12-2014!”. La formació insisteix en indicar que “Inspecció de Treball exculpa l’Ajuntament de cap pagament degut a que la clàusula del Conveni Col.lectiu que l’hagués obligat,  va ser derogada uns dies abans de la signatura del contracte amb Senfo SL”. ERC valora que “és evident que l’equip de govern era coneixedor de les conseqüències de la privatització, retallada salarial i de costos i empitjorament del servei” tal com la mateixa ERC denunciava al seu butlletí  del mes de febrer.

ERC també ha volgut recordar que el nou contracte d’adjudicació del servei es va signar el 5 de setembre, amb el curs ja iniciat per les treballadores, en una  Junta de Govern Extraordinària .  Maria Antònia Pajuelo feia notar que la signatura arribava  “in extremis” ,  tot i que fa dos anys que se sabia el venciment de l’anterior contracte.  (àudio)

Des d’ERC s’ha valorat que l’increment de matriculacions a les escoles bressol municipals és una bona notícia i s’ha anunciat que continuaran fent seguiment del servei i de que l’Ajuntament compleixi  amb les seves obligacions.

Escolta l'entrevista a Maria Antònia Pajuelo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

Document Actions