Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC es presenta com la garantia de sensatesa i la possibilitat d’una altra manera de fer al municipi

La llista combina joventut i experiència i destaca que “la seriositat, el rigor i el treball ens avalen”

dilluns 17 abril 2023

Esquerra d’Olèrdola ha presentat la seva candidatura a les properes eleccions municipals aquest dissabte dia 15 d’abril a la Plaça 1 d’Octubre, davant el Centre Cívic La Xarxa de Moja. L’espai es va omplir de gom a gom amb una assistència d’unes 120 persones.

Qui ha obert l’acte ha estat la consellera del Consell Comarcal i regidora de Gelida Marga Bertran  i Morell, amiga i companya de partit de Fina Mascaró. D’ella ha desglossat el seu caràcter “feminista i lluitadora” entre altres virtuts.

Vocació social i capacitat de treball
Tot seguit  Mercè García i Cuesta, que ha estat mestra  i directora de l’escola Circell de Moja durant molts anys, ha glossat la figura de la Fina Mascaró i Bujaldón, la candidata a l'alcaldia d’Olèrdola encapçalant la llista d’ERC. Garcia és una persona molt estimada i coneguda al municipi, com s’ha recordat des d’ERC. De Mascaró  ha destacat la coneixença personal que les unia des de feia trenta –dos anys i el compromís adquirit des de l'AMPA de l’escola per tirar endavant el projecte educatiu. Mercè Garcia ha lloat de Mascaró  especialment la seva vocació social i sobretot la seva capacitat de treball, així com la seva voluntat.
També ha posat en valor, el pas que va fer  Fina Mascaró  fa vuit anys encapçalant i presentant-se a les municipals com a cap de llista, cosa que coneixent-la no li ha estranyat gens.

Municipi que tothom se’l senti seu”

Fina Mascaró, en un emotiu discurs de presentació , ha fet valoració d’aquests darrers quatre anys al consistori, tot subratllant  que havien fet “una oposició constructiva, sempre pensant en el municipi i les seves persones”. A la pregunta de “per què” es tornava a presentar,  Mascaró resumia que “vull un municipi que tothom se’l senti seu, que el jovent s’hi pugui quedar a viure i que el faci bategar, que els més grans li donin vida i que el facin rutllar i els d’edat avançada el puguin recordar fins el darrer moment”. Mascaró indicava que això es podia fer “des del respecte, rigor, seriositat i convicció, treballant perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, visqui on visqui del municipi”.

Després de destacar que aportacions fetes per ERC no havien estat recollides pel govern( com la progressivitat fiscal o ajudes socials) i d’indicar propostes fetes per ERC que el govern havia fet seves però obviant qui les proposava( com el camí del Sindicat a la Muntanyeta, la ubicació del Centre de Dia o la commemoració del Dia de la Dona), Mascaró avançava que el programa d’ERC “es basa en escoltar i governar per tothom” i entenia que “la seriositat, el rigor i el treball en ho avala”.

Els eixos del programa d’ERC, enunciats per Mascaró en la seva intervenció, són la cohesió del municipi, un municipi sostenible i respectuós amb el medi ambient, un poble dinàmic i d’oportunitats, prioritzar el comerç de proximitat, la seguretat, la gestió eficient dels recursos “amb rigor i sensatesa”, un municipi feminista i que , com a bressol del Penedès, Olèrdola sigui un referent al territori. Mascaró també subratllava l’aposta d’ERC per ser un municipi educador i defensava que la política és “debat, diàleg, consens, treball, rigor, reflexió, passió, il·lusió, cor, empatia, servir als altres...” per afegir que “això  és justament el que no passa a Olèrdola des de fa anys”. I és que per ERC “la majoria absoluta els ha servit per fer justament tot el contrari: manar sense escoltar, sense diàleg, per decret i fent-nos callar”.


Pluralitat generacional

En la presentació de la llista no s'ha desvetllat l’ordre d’aquesta, però  s’ha fet èmfasis en la seva pluralitat generacional, amb la  incorporació de gent jove i amb ganes, i l’experiència que representarien candidats més veterans.
Els candidats i candidates que acompanyaran a Fina Mascaró són, per ordre alfabètic: Esther Barberà i Ponts , Marian Buta Ungureanu, Sadurní Flix i Llopart, Patricia López i Vargas, Mª Josep Lugo i Forné, Xavier Mestres i  Hermosa, Júlia Méndez i Girona, Mª Antònia Pajuelo i Moreno, Josep Rodoreda i Salas, Cristóbal Treviño i Martínez .

S’ha aprofitat la presentació per donar  veu a través de dues preguntes de Fina Mascaró a membres de la candidatura. Les dues incorporacions més joves, la Patrícia López i el Xavier Mestres, han destacat la seva voluntat de fer sentir la veu del jovent i les seves ganes d’aportar moltes idees de millora pel municipi, participant de la voluntat transformadora que representa la llista d’ERC al municipi d’Olèrdola i sobretot expressant la seva il·lusió de formar part d’aquest projecte feminista i social.

Al Marian Buta i a l’Antònia Pajuelo, com a més veterans i que ja havien format part de la llista,  Fina Mascaró també els hi va preguntar què els hi havia portat a participar d’aquest projecte i què podien aportar. Marian Buta ha explicat que ell havia seguit la política municipal col·laborant sempre amb Fina Mascaró  i que aportava els seus coneixements professionals en la  seguretat pública, la seva capacitat de gestió d’equips i sobretot moltes ganes d’ajudar els seus veïns i veïnes. Antònia Pajuelo “ha treballat colze a colze amb la Fina com una ànima bessona per la millora d’Olèrdola” , des de la modèstia i subratllant que “ jo  treballo pel municipi”.

Mascaró subratllava que “és l’hora de la sensatesa al govern municipal” tot destacant que “una altra manera de fer és possible”. ERC està convençuda que “ho farem possible, perquè escoltem per avançar”. La pròpia Mascaró definia els integrants de la candidatura que encapçala com a “grans persones que s’estimen el municipi, que escolten i que volen que avanci”.

Galeria d'Imatges

ERCPresentació2.jpeg
ERCPresentació3.jpeg

Document Actions