Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC exhibeix força i conviccions durant la presentació de Fina Mascaró com a candidata a l’alcaldia

ERC commemorava a Moja el 8 de març amb la presència de dones caps de llista a la comarca

dilluns 09 març 2015

La presentació oficial de Fina Mascaró com a candidata  a l’alcaldia d’Olèrdola, aquest diumenge a la tarda al Local Nou de Moja, s’ha convertit en una exhibició d’il.lusió i d’energia per part del col·lectiu que dóna suport a ERC al municipi. La presentació de la candidata es vinculava amb la commemoració del 8 de març, dia Internacional de la Dona, en un acte que va comptar amb el recolzament de l’estructura d’ERC al territori i la presència de dones d’aquest partit que són caps de llista a la comarca.ERC2.JPG

En la seva intervenció, Fina Mascaró va assenyalar que l’oferiment que li havia fet ERC li donava “la doble possibilitat de treballar pel municipi i per la llibertat del meu país”. I és que Mascaró, molt coneguda a Olèrdola per haver estat durant 6 anys presidenta de l’AMPA de l’escola Circell, en els dos darrers anys ha estat una de les persones més actives de la territorial d’Olèrdola de  l’ANC. Precisament el compromís nacional és un dels tres eixos que va exposar Mascaró com a continguts de les propostes d’ERC per Olèrdola. Els altres dos són l’apropament de l’Ajuntament a la ciutadania i el compromís social. Amb la voluntat de fer l’Ajuntament més participatiu, Mascaró va exposar l’objectiu de desplegar al municipi la llei de consultes.(àudio)

Mascaró defensava que l’Ajuntament ha de trobar solucions per cada problema, “i no problemes per cada solució” i es plantejava el propòsit de tornar a convertir Olèrdola en un referent comarcal, també en el terreny de l’alliberament nacional. Mascaró es mostrava satisfeta pel suport rebut per part d’ERC, així com per la presència de veïns provinents dels diferents nuclis del municipi. També va voler destacar l’assistència a l’acte d’altres forces polítiques, en referència a la nodrida presència de regidors i membres de CiU d’Olèrdola.(àudio)

La candidata a l’alcaldia també va recordar que dissabte es compliran 83 anys de la visita de Francesc Macià a la Muntanyeta i que el maig farà 8 anys de la recuperació del Local Nou per Moja. Un equipament que torna a ser d’ús municipal en part gràcies al paper decisiu jugat pel diputat d’ERC Joan Tardà. En la seva intervenció Mascaró va estar acompanyada dalt de l’escenari per bona part de l’equip que li dóna suport, per bé que l’ordre de la candidatura no es preveu donar a conèixer fins d’aquí a uns dies.

 Mascaró va tancar un acte que s’iniciava amb la intervenció de Lluïsa Llop, presidenta regional d’ERC i candidata a l’alcaldia de Gelida. Llop posava l’accent en què fa quatre anys ERC presentava només dues caps de llista a l’Alt Penedès i ara ja són 6 de confirmades. Per Llop, aquesta major presència de dones va en la línea de que les candidatures s’assemblin el màxim possible a la societat.(àudio)

Pep Quelart, regidor d’ERC a Vilafranca, va subratllar la importància de disposar d’una estructura de partit per a rebre recolzament . Es va mostrar convençut que ERC entraria a l’Ajuntament d’Olèrdola i  que estarien ben connectats amb el govern català. Quelart considerava que Olèrdola ha de participar del moment important que viu el país i ser un dels municipis “ que empenyi la nació cap a la llibertat”.(àudio)

Teresa Vallverdú, diputada d’ERC, assenyalava que es tractava d’un dia feliç perquè es presentava una candidata a la comarca. En referència als pressupostos de la Generalitat, va recordar que per ERC eren “insuficients” però s’havien assolit 100 milions per a politiques socials i per a preparar estructures d’estat.(àudio)

La candidata d’ERC a l’alcaldia de Vilafranca, Mònica Hill, valorava que s’havia avançat en la presència de dones en diferents àmbits, però que encara quedava molt recorregut per a que a suficients dones ocupessin llocs de responsabilitat. Després de recordar que només un 14% de les alcaldies de Catalunya són exercides per dones, Hill va considerar que tenir una dona encapçalant un ajuntament és un valor afegit, perquè “aporta una mirada més social, un caire més solidari i té més capacitat de negociació i conciliació”.(àudio)

Hill defensava que les dones han d’estar en llocs de responsabilitat per feminitzar la política, amb l’objectiu d’acabar amb  la discriminació, lluitar contra la violència sexista, per garantir el dret a decidir en salut sexual i reproductiva, per eliminar la bretxa salarial i combatre la feminització de la pobresa.

L’acte va comptar amb una posada en escena impecable. Amb projeccions audiovisuals que il·lustraven continguts de les diferents intervencions i parlaments àgils i complementaris. Entre els assistents, hi havia la sensació predominant de que ERC havia tornat amb força a la primera línea de la política municipal.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Teresa Vallverdú, Lluïsa Llop, Pep Quelart, Mònica Hill i Fina Mascaró.

 

 

 

 

Document Actions