Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC guanya les eleccions generals a Olèrdola amb 429 vots i un 24’3% de suport

En Comú Podem se situa en segona posició amb 401 vots( 22’7%)i CDC és la tercera força amb 358 vots(20’3%)

diumenge 26 juny 2016

ERC ha guanyat a Olèrdola les eleccions generals d’aquest 26 de juny. La formació independentista ha sumat 429 vots en les quatre taules del municipi, assolint un suport del 24’3%. Aquests registres milloren els ja excel·lents resultats d’ERC a Olèrdola en les eleccions de fa 6 mesos. En un context de baixada de participació( ara ha estat del 67’4% i el 20-D del 73’8%) aquest diumenge han votat ERC 41 persones més i ha incrementat en 4 punts el seu percentatge de vot.

ERC ha guanyat en tres de les quatre taules del municipi. En una de Moja superava a CDC per 23 vots (100 a 77 vots) i en l’altre per 13 ( 106 respecte els 93 de CDC). A Sant Pere Molanta ERC ha guanyat a CDC per només 1 vot de diferència (120 a 119), mentre que en la taula de Sant Miquel ha guanyat amb claredat En Comú Podem, amb 140 vots. En aquesta taula ERC, amb 103 vots, ha obtingut la segona posició.Resultats2.JPG

Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC i candidata número 3 al Senat per Barcelona, qualificava de “magnífics” els resultats d’ERC a Olèrdola  i interpretava que suposen “un reconeixement a la feina que s’està fent” per part d’ERC.

En Comú Podem a Olèrdola ha perdut 43 votants i ha passat del 23’3% de suport de fa mig any al 22’7% d’aquest diumenge. En Comú Podem ha estat la tercera força a Moja i a Sant Pere Molanta i on demostra una major implantació és a Sant Miquel, on hi voten els veïns d’aquest poble i de Daltmar.

CDC retrocedeix respecte els resultats que al municipi assolia fa 6 mesos Democràcia i Llibertat. Els 358 vots d’aquest diumenge suposen perdre 73 electors i passar del 22% al 20%. CDC guanyava fa 6 mesos en tres de les quatre taules del municipi, i ara és tercera en la de Sant Miquel i segona en les de Moja i Sant Pere Molanta. Josep Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU i candidat número 26 a la llista de CDC per la demarcació de Barcelona, valorava que “el vot útil s’ha fet palès” i el partit estaria pagant l’efecte d’informacions desfavorables que en l’àmbit general han anat associades a Convergència.

El PSC es fa amb 221 vots, 23 menys que els assolits el 20-D. La quota electoral arriba al 12’5%, percentatge gairebé idèntic a fa mig any, atès la diferència de participació. Ciutadans experimenta un descens considerable. Els 172 vots d’aquest diumenge suposen baixar 40 vots respecte fa 6 mesos. El percentatge de suport ha passat de l’11% al 9’7%. El PP segueix sent la 6a força política al municipi, però després d’ERC és l’únic partit que creix aquest 26-J a Olèrdola. I és que els 134 vots obtinguts suposen millorar en 10 vots el resultats de les passades eleccions, passant del 6’5% de suport al 7’6% d’aquest diumenge.Resultats3.JPG

La jornada electoral s’ha desenvolupat a Olèrdola sense incidències remarcables i amb normalitat democràtica. La participació, com en el conjunt del país, ha experimentat un significatiu retrocés. Aquest diumenge van anar a votar 1758 olerdolencs, el 67’4% del cens electoral, quan fa 6 mesos la participació se situava en el 73’8%.

Consulta els resultats oficials, clicant aquí

Escolta les entrevistes de valoració a Fina Mascaró i a Josep Sánchez, enregistrades aquest diumenge a la nit per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions