Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC i JxO demanen la convocatòria d’un ple extraordinari per a rebutjar la sentència del procés

Els dos grups municipals també han demanat que se suspengui la Comissió Informativa convocada aquest dilluns al vespre
Mari Carme Villanueva(JxO) i Fina Mascaró (ERC)
Mari Carme Villanueva(JxO) i Fina Mascaró (ERC)

dilluns 14 octubre 2019

Instants després de fer-se pública la sentència condemnatòria als líders independentistes, els grups municipals d’ERC i Junts per Olèrdola han demanat aquest mateix dilluns al matí la convocatòria d’un ple extraordinari a l’Ajuntament d’Olèrdola per a rebutjar la sentència del procés. Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, recordava que la convocatòria de plens de rebuig a la sentència era una de les reaccions que entitats municipalistes com l’AMI o l’ACM havien planificat.(àudio)

Els dos grups municipals proposen que el ple no sigui retribuït i que se celebri en les properes hores. Per Mascaró, un dia adient per a celebrar el ple seria aquest dimarts, tenint en compte les convocatòries que s’aniran succeint aquests dies al territori, fins a la manifestació de diumenge a Barcelona.(àudio)

La moció proposa manifestar “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”. També reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”. Un altre dels punts de la moció és el de mostrar “el compromís amb el dret a l’autodeterminació.”

Mari Carme Villanueva, portaveu del grup municipal de JxO, subratllava que un dels propòsits principals de la moció és el de rebutjar “la injustícia” de la sentència.(àudio)

Villanueva espera que el ple se celebri perquè així “tothom pugui dir la seva “.(àudio)

L’equip de govern ha comunicat que està valorant la proposta feta arribar pels grups d’ERC i JxO. Aquestes dues formacions també han avançat que, en cas de mantenir-se la convocatòria de Comissió Informativa prevista per aquest dilluns al vespre, no hi assistirien.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Fina Mascaró i Mari Carme Villanueva, clicant aquí

Document Actions