Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC insta al govern municipal a presentar al·legacions contra els nous ramals del projecte de MAT que afecten Olèrdola

Fina Mascaró adverteix que el termini de presentació finalitza el 30 de març i recorda que els altres municipis afectats ja hi treballen
Fina Mascaró, regidora portaveu d'ERC  a l'Ajuntament d'Olèrdola
Fina Mascaró, regidora portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Olèrdola

dijous 03 març 2022

L’amenaça de la MAT a Olèrdola s’amplia. ERC ha alertat que el grup Forestalia ha presentat l’avantprojecte de nous ramals que donarien continuïtat a la línia de Molt Alta Tensió(MAT) que es coneixia durant l’estiu , incrementant així l’afectació directa d’aquesta infraestructura al municipi.  En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró, exposava que a les 17 torres que  l’avantprojecte publicat el mes d’agost situava a Olèrdola calia afegir ara l’afectació al municipi de 5 torres més del ramal, incloses en un projecte “d’infraestructures d’evacuació  d’energia" publicat al BOE el 24 de febrer.  ERC ha posat tota la informació a disposició de la resta de grups de l’Ajuntament i de la Plataforma “No a la MAT Alt Penedès”. Des d’ERC s’ha exposat la necessitat de fer front a aquesta continuïtat de la MAT i ha instat al govern a preparar les al·legacions per expressar l’oposició municipal a aquest ramal, en coherència amb allò que ja ha aprovat  el plenari i a les al·legacions presentades contràries a la MAT. Mascaró advertia que urgeix la resposta perquè el termini de presentació de les al·legacions finalitza el 30 de març.(àudio)

Des d’ERC s’ha assenyalat que el govern municipal ha comunicat que està estudiant la documentació. Fina Mascaró ha recordat que els municipis afectats directament per aquests nous ramals publicats ara, com Vilafranca o Sant Cugat Sesgarrigues, ja estan treballant en la presentació de les al·legacions.(àudio)

En un altre ordre de coses, Fina Mascaró també ha posat en dubte que amb el nou camí de vianants que uneix el Celler Cooperatiu i el cementiri de Moja hi hagi espai suficient com per mantenir el doble sentit de circulació en aquest vial. Mascaró es preguntava què passaria quan coincidissin dos tractors o un cotxe i un autocar, especialment en el revolt que connecta aquest vial amb el camí en direcció a Daltmar. Per il·lustrar-ho, Mascaró explicava que ella mateixa es va haver d’aturar la setmana anterior en creuar-se en aquest vial amb un autocar.(àudio)

Preguntada pel remodelat edifici de l’Ajuntament, la regidora portaveu d’ERC explicava que és un edifici que li agrada i està “molt ben aprofitat”. Li va sorprendre com s’havia habilitat la planta de l’altell, però també indicava que calia comprovar com evitar les males olors i les humitats que han aparegut a les escales.

Sobre les recollides selectives, Mascaró valorava de manera positiva que es recuperés el sistema de recollida d’olis d’ús domèstic a través de les escoles i situava com a perspectiva que els contenidors fixes que restarien a la via pública per a recollir el vidre fossin soterrats.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions