Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reclamació d'ERC d'Olèrdola a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública

Queixa d’ERC perquè ha de fer instància per veure tècnics municipals i el govern ha d’estar present quan hi parlen
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup d'ERC

dijous 22 juny 2017

El grup municipal d’ERC de l’Ajuntament d’Olèrdola ha presentat una reclamació al GAIP( Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública) per la manera que té el govern municipal de procedir quan l’oposició sol·licita parlar amb un tècnic de l’Ajuntament. En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, la regidora portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, ha explicat que el govern  demana als grups de l’oposició que presentin una instància quan desitgin parlar amb un tècnic de l’ajuntament. Un cop concedida la reunió, un membre del govern hi ha d’estar present quan es parla. Aquest criteri d’actuació va ser exposat pel mateix alcalde, Lucas Ramírez, en la darrera sessió de ple i ja s’ha aplicat .El passat dimarts 13 de juny, la regidora Maria Antònia Pajuelo, d’ERC, va reunir-se amb l’arquitecte de l’Ajuntament i el mateix alcalde estava present a la reunió, intervenint i mostrant el seu parer sobre la informació sol·licitada

Fina Mascaró destacava que “no hi ha cap llei “ que empari l’actuació del govern i anunciava que la queixa s’havia fet arribar al GAIP. Mascaró assenyala que “ si ja és fort haver de presentar una instància per parlar amb un tècnic” , trobava que era  “extremadament fora de lloc” que a més es faci la reunió acompanyat del regidor de l’àrea o de l’alcalde.(àudio)

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) és l'òrgan independent de garantia a qui es pot reclamar si una administració de Catalunya, o qualsevol ens, organisme o empresa pública que en depengui, no  facilita l'accés a una informació pública que se li sol·licita. Les resolucions de la GAIP són executives i vinculen l'Administració afectada.

Mascaró feia notar que la informació sol·licitada és pública i es preguntava si, en cas de demanar la reunió amb els tècnics a títol individual com a veïna, també hi seria un regidor del govern o l’alcalde.(àudio)

Des d’ERC s’entén que és lògic i comprensible que abans de mantenir una reunió amb un tècnic de l’Ajuntament es confirmi prèviament si pot mantenir la reunió i no té altres compromisos. Però valoren que “ofèn” que el govern municipal demani que es presenti la sol.licitud per instància i que sigui el govern qui valori “quan dóna el permís”. Mascaró recordava que han estat escollits per representar a veïns del municipi, com tots els membres del consistori,  i recordava  que una de les funcions de l’oposició és la de fiscalitzar què fa el govern.(àudio)

Mascaró recordava que en el ple del 30 de maig el regidor d’urbanisme mateix, Juanma Samblás, havia convidat a ERC a consultar amb la tècnica els detalls que resten pendents per a procedir a la recepció del sector de la Plana de Moja.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

Document Actions