Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC fa 89 propostes per a una Olèrdola “més social, sostenible, participativa i pròspera”

A Sant Miquel proposen un procés de participació per definir usos de la zona d’El Bosquet

dilluns 11 maig 2015

  

ERC presenta un projecte global per a tot el municipi i les seves propostes en el programa no les ordena per nuclis, sinó per àmbits d’actuació. El format porta implícita la idea de superar la divisió entre pobles, però no exclou que en el detall de les propostes es defineixin mesures concretes destinades als nuclis.

Així es va poder comprovar en el primer acte de campanya electoral convocat per la candidatura que lidera Fina Mascaró, celebrat dissabte al vespre al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola. ERC ha elaborat fins a 89 propostes, distribuïdes en 5 grans àmbits d’actuació(Serveis a les persones, Territori, Relacions ciutadanes, economia i Compromís nacional) i assignades en fins a 19 apartats.ActeErcStMIquel2.JPG

Entre les propostes pensades per Sant Miquel, Fina Mascaró va subratllar que calia definir amb un procés de participació els usos per a la zona d’El Bosquet. La candidatura d’ERC també aposta perquè el consultori mèdic racionalitzi els seus horaris i optimitzi el personal.(àudio)

En medi natural, ERC defensa en el seu programa elaborar un estudi per rehabilitar la Masia de La Muntanyeta com a equipament. Altres mesures són el foment dels horts urbans particulars per a la promoció de l’alimentació saludable, així com crear horts urbans municipals d’autogestió i amb caràcter social. Des d’ERC també es comprometen a donar suport explícit a l’ADF, declarar el municipi lliure de fracking, així com incentivar el manteniment dels boscos del municipi i donar suport a la conservació i delimitació del perímetre de les urbanitzacions i nuclis. Una altra proposta d’ERC en medi natural és vetllar pel seguiment i compliment de la normativa en l’activitat de les pedreres. Pere Planas, veí de Sant Miquel i número 7 de la llista, també recordava el compromís d’ERC contra la incineració de residus.(àudio)

ERC va explicar que feia el seu primer acte de campanya a Sant Miquel perquè bona part de la candidatura, fins a 5 membres, són veïns i veïnes d’aquest poble. Una d’elles és Lydia Girona, anterior regidora d’ERC, que es mostrava contenta perquè ERC presentava en aquestes eleccions un “equip molt fort i per treballar per tot el municipi.(àudio)

Entre les propostes destacades d'ERC pel conjunt d’Olèrdola hi ha l’impuls a la creació del Casal de la Dona, amb seu itinerant.(àudio)

Durant l’acte Esquerra va repassar gairebé la totalitat de les seves propostes, acompanyades de projeccions. En acabar, es van oferir imatges inèdites dels diferents nuclis del municipi i de l’activitat de la candidatura durant les darreres setmanes, incloent una fotografia on pareix Fina Mascaró amb Carme Forcadell i Muriel Casals, en l’acte del món municipal de suport al procés que es va fer al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Escolta les entrevistes a Fina Mascaró, Pere Planas i Lydia Girona, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions