Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La llista electoral d'ERC té l’objectiu de fer “un govern millor, plural i que escolti”

La llista que encapçala Fina Mascaró manté la majoria de candidats de fa 4 anys i s’incorporen com a novetats Marian Buta, Carles Esteve i Elisabeth Solé
La llista d'ERC s'ha presentat a la plaça Bosquina de Sant Pere Molanta aquest diumenge
La llista d'ERC s'ha presentat a la plaça Bosquina de Sant Pere Molanta aquest diumenge

dilluns 25 març 2019

 

Olèrdola es mereix un “govern millor, plural i que escolti”. Per això cal que en el proper consistori hi hagi una nova majoria. Així ho va destacar la candidata a l’alcaldia per ERC, Fina Mascaró, durant l’acte de presentació de la llista que aquesta formació presenta a Olèrdola per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. La presentació  tenia lloc aquest diumenge al migdia, a la plaça Bosquina de Sant Pere Molanta, amb la presència de veïns i de candidats d’ERC a l’alcaldia de municipis propers. Acompanyaven a Mascaró la candidata de Santa Margarida i els Monjos, Lourdes Quer; la de Canyelles, Montse Martínez; el candidat d’Olivella, Mario Baldú; i el de Sant Cugat Sesgarrigues, Jordi Ferrer. I és que mancomunar serveis i treballar conjuntament per afrontar problemàtiques comunes amb aquests municipis veïns va ser un altre dels missatges subratllats durant l’acte.

Mascaró va presentar la totalitat de la llista, llevat dels suplents, però ho va fer per ordre alfabètic i no per la posició que ocupen en la candidatura. Dels 11 candidats de fa 4 anys, 8 repeteixen i tres són les noves incorporacions: Marian Buta, Carles Esteve i Elisabeth Solé.

Marian Buta és veí de Moja de 38 anys d’edat i ha estat membre dels geganters de Moja. Carles Esteve, de 50 anys d’edat, va ser promotor i primer director de Canal 20-Ràdio Olèrdola. I Elisabeth Solé, de 41 anys, és membre de la junta de la Societat de Sant Pere Molanta, del ball de Gitanes i del grup de Carnaval. La resta de candidats que acompanyen en la llista a Fina Mascaró són Sadurní Flix, Lydia Girona, Maria Josep Lugo, Maria Antònia Pajuelo, Pere Planas, Josep Rodoreda i Cristóbal Treviño. Sí que es va confirmar que tancaria la llista Pere Planas, el militant en actiu més veterà d’ERC al Penedès, en reconeixement a la seva trajectòria.

Lluïsa Llop, diputada al Parlament de Catalunya i presidenta regional d’ERC, va iniciar la seva intervenció recordant els presos i exiliats polítics. Per Llop “som més forts i més determinats que mai” per batallar per la independència del país i per la República Catalana.(àudio)

Llop va assenyalar que a Olèrdola ERC “es va carregar a l’esquena” la feina perquè fos possible votar l’1 d’Octubre al municipi. També es va mostrar convençuda que des dels municipis “construirem la República” i va situar que un municipi millor era possible perquè “donar-li la volta” a l’actual consistori d’Olèrdola era factible. La presidenta Regional d’ERC va evocar com va conèixer a Mascaró fa 6 anys i la va definir com a persona “capaç, treballadora, honesta i compromesa”.(àudio)

 Fina Mascaró assenyalava que el 26 de maig hi ha “ l'oportunitat de connectar el municipi a la realitat del país i de sumar en el projecte de construcció nacional i europea”.  Va qualificar la llista presentada a Olèrdola com “capaç, ferma i treballadora”,  i va recordar que a Europa la llista l’encapçala l'Oriol Junqueras.

Per Mascaró  “s'ha de fer més municipi de portes endins i recuperar el prestigi de portes en fora.” En el seu parlament,la candidata d’ERC va ser molt crítica amb la gestió econòmica de l’Ajuntament i va contrastar que es disposi d’un romanent de tresoreria de més de 5 milions d’euros “mentre les inversions reals representen uns miserables 158 euros per habitant”,  una dada que situa a Olèrdola en els darrers llocs en aquest indicador dins els municipis de mides similars.

El treball conjunt amb els municipis veïns per mancomunar serveis i afrontar problemàtiques comunes va ser un dels eixos de la intervenció de Mascaró. Considera que això no s’ha treballat “gens” per part de l’actual govern municipal i a tall d’exemple assenyalava que aquest treball conjunt es pot fer amb municipis com Canyelles per afrontar els reptes de les urbanitzacions.(àudio)

Amb el municipi de Santa Margarida i els Monjos indicava que el treball compartit podia passar per la millora dels accessos als polígons o el control de la contaminació. Amb Sant Cugat entén que es comparteixen inquietuds sobre inseguretat ciutadana, l’ús d’equipaments públics i la connexió dels polígons. Amb Avinyonet s’indicava el propòsit d’ampliar els lligams històrics que uneixen els dos municipis a través de la relació entre l’Arboçar i Sant Pere Molanta. Mentre que amb Olivella va recordar que es compartia la carretera d’accés a Can Trabal. Mascaró va concloure que “El treball conjunt farà de nosaltres referents de com es poden mancomunar serveis”.

Els tres eixos del programa d’ERC són l’apropament de l’ajuntament als veïns, la justícia social i el compromís amb la República. Mascaró va recordar el treball fet aquest mandat a l’ajuntament per part del grup d’ERC, proposant que es calculessin impostos i taxes en funció de la renda familiar.  També va subratllar la necessitat de tenir un Ajuntament “que escolti”.(àudio)

 La darreres paraules de Mascaró van ser per a recordar exiliats i presos polítics, per acabar proclamant que “no els decebrem mai”.

Escolta les entrevistes a Lluïsa Llop i a Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions