Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa iniciar les gestions davant la Generalitat per a fer que Olèrdola tingui un Institut-escola

ERC també creu “urgent” disposar de més agents municipals i instal·lar càmeres de lectura de matrícules

dijous 25 maig 2023

 

El programa d’ERC inclou mesures que podrien aplicar-se de manera immediata, però també incorpora projectes de futur per planificar el tractament de necessitats del municipi. Una de les propostes més destacades que conté aquesta perspectiva de mirada llarga  és el treball d’avaluar amb la Generalitat la construcció d’un Institut-escola a Olèrdola. De materialitzar-se, això permetria que els infants puguin fer la seva escolarització obligatòria fins els 16 anys, sense marxar del municipi. En l’acte que convocava ERC aquest dimarts al vespre a Moja, es recordava que aquesta proposta ja estava present en el darrer programa electoral presentat per ERC en les eleccions municipals a Olèrdola. Fina Mascaró, candidata a l’alcaldia, subratllava que era necessari estudiar amb tots els actors implicats si seria viable el model d’institut escola.(àudio)

En l’apartat d’ensenyament del programa d’ERC una altra de les propostes rellevants és la gratuïtat dels llibres de text de primària. Per això es proposa atorgar una partida específica per l’adquisició dels llibres, que després de la compra serien socialitzats. Mascaró indica que, a més de suposar un estalvi per a les famílies, la mesura també fomenta entre els infants valors com els de tenir cura d’un material que es comparteix.(àudio)

L’organització d’una Trobada d’Escoles del municipi i reforçar els recursos per educar en la igualtat són altres dues de les propostes d’ERC en educació.

En seguretat ciutadana, la candidatura d’ERC considera “urgent” dotar de més personal el servei dels agents municipals. Marian Buta, número 2 de la llista, recordava que per una baixa de llarga durada actualment només hi ha treballant 3 agents, dels quals 1 es dedicava a tasques administratives. Per ERC disposar de només 2 agents pels nuclis, quan s’havien arribat a tenir fins a 8,  és del tot insuficient. Per això prioritzen que cal ampliar personal dedicat a aquest servei, per així poder cobrir més hores. Vinculada a aquesta mesura, proposen la creació d’una nova plaça  de conserge per a les instal·lacions municipals que permetria deslliurar d’aquestes funcions als agents municipals. (àudio)

Des d’ERC s’entén que els agents han d’estar al carrer i ser un factor dissuassori. En seguretat ERC també proposa instal·lar càmeres lectores de matrícules i activar una APP que permeti a la ciutadania comunicació directa amb els agents des del mòbil perquè “no podem esperar a fer una instància quan es troba una incidència al carrer”.

ERC també planteja que Olèrdola reuneix les condicions per a que,  d’acord amb la Generalitat,  els agents municipals siguin els primers en rebre una trucada del 112, podent-se garantir així la possibilitat d’una atenció més immediata.

En mobilitat, ERC manifesta que cal tractar obertament amb la ciutadania el pla per millorar la mobilitat per Moja, prioritzant el pas a plataforma única dels carrers. Una altra mesura que incorpora el programa d’ERC és l’arranjament de camins, com el que comunica Moja amb el Polígon del Clot.(àudio)

ERC també recordava que el seu programa del 2015 ja incorporava la necessitat de fer un Centre de Dia. A més de subratllar el compromís amb facilitar recursos per a les famílies amb més necessitats, també durant l’acte ERC va assenyalar que calia organitzar voluntariat al municipi per a que persones voluntàries que així ho desitgin puguin fer tasques d’atenció a les persones que ara fan fora d’Olèrdola.

En l’apartat de medi natural, ERC celebrava que ara la llista d’ApO incorporés la proposta que ERC manté des del 2015 de rehabilitar la Masia de la Muntanyeta per a fer-hi una Escola de Natura. També es proposa posar a disposició dels veïns horts urbans a partir de l’autogestió, cuidar i mantenir els espais nets, així com garantir que Olèrdola és un municipi lliure d’Alta Tensió, en referència al rebuig a la MAT.

 En l’acte a Moja, Fina Mascaró va fer una defensa de la política com a eina per a “fer feliç a la gent”. La manifestació connectava amb un àudio de Carme Forcadell, reproduït al Local Nou només iniciar-se l’acte. Forcadell desitjava a ERC “molta sort” perquè “si la teniu, la tindrà tot el poble d’Olèrdola”. I adreçant-se directament a Fina Mascaró li desitjava que guanyés perquè “si guanyes tu, guanya Olèrdola”.

Escolta l’entrevista a Marian Buta, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions