Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa promoure un Centre de Dia i apostar pel model d’Institut Escola

La compra dels terrenys del camp de futbol i la tarifació de les escoles bressol en funció de la renda, també van ser propostes exposades per ERC en un acte a Sant Pere Molanta
Imatge de l'acte d'ERC a Sant Pere Molanta aquest  divendres
Imatge de l'acte d'ERC a Sant Pere Molanta aquest divendres

dilluns 20 maig 2019

 

ERC va exposar de manera àgil, en un acte celebrat divendres al vespre al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, algunes de les principals propostes que ha elaborat per al conjunt del municipi i les actuacions del seu programa que tindrien més incidència en el propi poble de Sant Pere Molanta. Defugint del format clàssic de míting,  els assistents a l’acte van poder escoltar els plantejaments d’ERC a través de preguntes que formulava a candidats un dels integrants de la llista, Carles Esteve, conductor de l’acte i número 4 de la candidatura. El mateix Esteve situava com a valor d’ERC “que el nostre nom ens defineix”, perquè són d’esquerres, republicans i de Catalunya, per afegir que es presentaven amb les  mateixes sigles  en cada elecció, ja fos la convocatòria per a la Generalitat, al Parlament Europeu o a les municipals.

Fina Mascaró, candidata a l’alcaldia posava l’accent en què el programa s’havia fet escoltant les necessitats de la gent i tenia un caràcter “transversal”, amb mesures que afectaven al conjunt del municipi. Un altre dels trets bàsics que Mascaró va destacar del programa d’ERC  és el seu contingut social, amb propostes com el retorn a l’Ajuntament de la gestió de les escoles bressol, l’establiment de les quotes en funció de la renda o disminuir la pressió fiscal a les famílies.

Amb l’ànim d’il·lustrar que les mesures d’ERC tenen l’impuls de millorar serveis per als veïns, Mascaró va recordar que propostes que havien traslladat en aquest mandat, el govern municipal no les havia tingut en compte però ara sí s’incorporaven en el programa d’ApO. Com a exemple d’això, Mascaró es referia al camí de vianants des del Sindicat a la Muntanyeta o la millora del camí des de Moja al Clot. (àudio)

La candidata d’ERC a l’alcaldia també feia notar que la tarifació en funció de la renda per a les escoles bressol és l’opció que recomana un recent estudi elaborat per la Diputació.(àudio)

Fina Mascaró també assenyalava la necessitat d’elaborar un estudi de mobilitat. Amb el propòsit d’ apropar la política municipal a la ciutadania, ERC defensa la reforma del  ROM per a que els veïns puguin fer preguntes als plens. També apuntava que alguns serveis es podrien millorar de manera mancomunada amb municipis veïns perquè tenen problemàtiques similars.

Institut-Escola i Centre de Dia

Elisabet Soler, número 6 de la candidatura, exposava l’aposta de la llista d’ERC pel model d’Institut-Escola, que implica que els infants i joves estarien escolaritzats al municipi fins a 4t d’ESO. (àudio)

Una de les propostes d’inversions centrals que conté el programa d’ERC és la de promoure un Centre de Dia. Elisabet Soler explicava que proposen com a espai l’antic edifici de l’escola bressol El Pàmpol i defensava que era un plantejament “viable” que suposaria la millora per a veïns del municipi, no només per a la gent gran dependent, sinó també per les persones que en tenen cura.(àudio)

La millora d’espais públics com la zona de jocs de la plaça Montserrat Roig, l’augment d’hores de metge o el suport a les entitats van ser altres punts del programa exposats per Soler. Mascaró va indicar que per llei les subvencions s’han de convocar per concurrència competitiva i tots els diners s’han de justificar, però destacava que la llei no impedia que fos major el percentatge subvencionable dels projectes que presentin les entitats.

Seguretat i fiscalitat

Marian Buta, número 5 de la llista, va exposar que calia ampliar horaris i presència dels agents municipals, mesura que “és viable ampliant plantilla”. ERC també proposa aprofitar les xarxes socials per a crear una nova línia de comunicació d’incidències bilateral, inclosa en una nova APP que ERC proposa per a millorar la interacció amb els veïns. Buta també subratlla la necessitat d’elaborar un Pla de Seguretat Local que incorporés seguretat viària, ciutadana, prevenció i extinció d’incendis i emergències, d’acord amb els Mossos d’Esquadra. Altres mesures en seguretat que defensa ERC són la instal·lació d’alarmes als equipaments municipals i, d’acord amb el Departament d’Interior, instal·lar sistemes de reconeixement de matrícules. En l’àmbit esportiu, Buta indicava el compromís d’ERC amb la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere, per això entenia que serien útils els contactes que pot tenir ERC en altres administracions per a poder arribar a un acord amb el Bisbat. També es defensa el cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere, aplicant solucions tècniques en la coberta que permeten deixar passar la llum.

Maria Antònia Pajuelo, número 2 de la llista, va recordar que el coeficient que l’Ajuntament d’Olèrdola aplica a l’IBI està per sobre de la mitja de la comarca. La proposta que planteja ERC és rebaixar aquest coeficient per així neutralitzar l’increment derivat de la revisió dels valors cadastrals. També defensen que cal  tenir els ajuts reglats, com els de beques-menjador o per l’adquisició de llibres, per així evitar que per a cada ajut s’hagi de passar per serveis socials. Una de les actuacions que proposa ERC és un Pla d’Usos del Polígon , que diferenciï la zona industrial de la comercial, per així fer un polígon “més endreçat i atractiu”.

Compromís nacional

Carles Esteve posava l’accent en la necessitat de tenir un ajuntament “compromès amb el dret a l’autodeterminació´”. Durant el tram final de l’acte, Fina Mascaró va situar l’objectiu d’acabar amb 12 anys de majoria absoluta a l’Ajuntament. Va indicar que Olèrdola no podia tenir un govern “que es va arronsar” per l’1 d’Octubre fins l’últim moment. I va afegir que “la República l’hem de fer des dels municipis”. En aquesta línia, subratllava la importància que a Europa es verbalitzés la repressió que viu el país, de la mà d’Oriol Junqueras, cap de llista d’ERC i candidat del grup parlamentari d’ALE  per a presidir la Comissió Europea. Mascaró va explicar que per Setmana Santa va desplaçar-se fins al Tribunal Suprem, seguint una de les sessions del Judici al Procés, i allà li va poder transmetre a Junqueras  que “per vosaltres guanyarem”. La candidata a l’alcaldia per ERC té ganes de torna-hi d’aquí a uns dies per a dir-li “per tu, i per a tots els que esteu a la presó, ho hem fet”.

Escolta les entrevistes a Elisabet Soler i a Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions