Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa que es compensi a la ciutadania pel temps que no es va oferir el servei de recollida de residus durant la vaga

Demanen que els habitatges rebin la part que es cobraria per la multa que es preveu imposar a l'empresa concessionària
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 26 gener 2023

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola proposa que la ciutadania sigui compensada pel temps que no es va oferir al municipi el servei de recollida de residus. Recordem que el servei es va veure alterat per la vaga que els treballadors de l’empresa concessionària van realitzar durant 6 setmanes, del 7 d’octubre al 18 de novembre. Pels incompliments detectats en els serveis mínims de la vaga, la Mancomunitat va obrir un expedient sancionador a l’empresa PreZero com a responsable de la recollida de residus porta a porta. En iniciar l’expedient sancionador, la mateixa Mancomunitat va comunicar que la multa pels incompliments podria ser de  més de 400.000€. Des d’ERC es proposa que l’Ajuntament d’Olèrdola faci les gestions per rebre la part proporcional que li correspondria al municipi d’aquesta quantitat, entre els 5 ajuntaments afectats per la vaga. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Fina Mascaró, defensava que aquesta quantitat es repercutís de manera proporcional a la ciutadania per compensar el temps durant el qual no va oferir-se el servei. (àudio)

Mascaró anunciava que traslladaria aquesta proposta en l’apartat de precs i preguntes del proper ple municipal, que es preveu celebrar el dimarts 7 de febrer.

Preguntada sobre l’inici de la modificació del POUM per protegir la zona humida de La Saulonera, Fina Mascaró es mostrava favorable a l’actuació però lamentava que l’alcalde no ho hagués comunicat ni ho hagués treballat amb la resta de grups.

Des d’ERC també es considera que molts dels projectes anunciats aquest mandat s’han anat endarrerint “per una qüestió política” i no pas per motivacions tècniques. Com a exemple assenyalava la reurbanització de la Rambla Pau Casals de Moja. (àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC també valorava que tenir 8 milions d'euros a termini en un banc, com té l’Ajuntament d’Olèrdola, expressaria que el govern municipal “o no té projectes” o té afany recaptatori. Mascaró subratlla que els recursos públics han de ser gestionats amb cura i rigor, però destacava  que els diners de l’Ajuntament “han d’estar al carrer” invertits en serveis per a la ciutadania.(àudio)

Mascaró també explicava que com a partit polític no proposaran cap nom concret en el procés de participació que es convoca per a decidir el nom de la plaça de davant del consultori de Moja, però sí que manifestava que “a nivell particular” posposarà el nom de “Plaça de l’1 d’octubre”. En aquest sentit , també aprofitava l’entrevista a l’emissora municipal per preguntar “què ha passat” amb la placa que recordava que al Centre Cívic La Xarxa s’hi va votar l’1 d’octubre de 2017. La placa commemorativa ara no hi és a la façana de l’equipament municipal.

ERC també anuncia que proposaran que en el proper ple es doni lectura a una declaració institucional unitària de rebuig a la violència masclista.

 Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions