Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa que l’Ajuntament assumeixi la inversió del nou consultori de Moja si Salut no el fa

El conseller Comín explica a ERC que la normativa estatal prohibeix signar el conveni proposat per Olèrdola
Les regidores d'ERC amb el conseller Antoni Comín
Les regidores d'ERC amb el conseller Antoni Comín

dilluns 20 març 2017

La normativa estatal no permet que l’Ajuntament d’Olèrdola avanci els diners per a fer el nou consultori de Moja i que després la Generalitat el pagui a terminis. Així ho traslladava el mateix conseller de Salut, Antoni Comín, durant una trobada recent mantinguda amb les regidores d’ERC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Maria Antònia Pajuelo i Fina Mascaró.

L’oferiment d’un conveni de col·laboració d’aquestes característiques va ser una proposta que el govern municipal d’Olèrdola va exposar en una reunió mantinguda amb el conseller Comín el passat mes de novembre.  Aquest febrer, la conselleria responia a l’Ajuntament que no podia assumir aquest acord.

En la reunió mantinguda amb ERC d'Olèrdola, Comín recordava que en el passat s’havien acceptat convenis que contemplaven la possibilitat de que els municipis avancessin els diners per a fer una obra, amb el compromís que la Generalitat retornaria després l’import invertit. Però ara la nova normativa estatal no permet que la Generalitat accepti aquesta fórmula de col·laboració. Fina Mascaró, en una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, també feia notar que ara no hi ha partida pressupostària per a fer el nou consultori i assenyalava que”malauradament” hi ha altres prioritats d’inversions en el departament de Salut  abans que el nou consultori de Moja.(àudio)

ERC considera que amb “una nova República” això no passaria i el consultori es podria fer. Tenint en compte les restriccions de la normativa i les limitacions pressupostàries de la Generalitat, des d’ERC es proposa que l’Ajuntament assumeixi amb recursos propis la inversió del nou consultori de Moja si Salut no el fa.(àudio)

El grup municipal d’ERC també entén que es podria sotmetre a consulta ciutadana la decisió de fer aquesta inversió amb fons propis de l’Ajuntament. Fina Mascaró indicava que tots els grups coincideixen a assenyalar que el nou consultori és una prioritat pel municipi i interpretava que, en cas d’haver de pronunciar-se en una consulta, els veïns “segurament dirien que sí”.(àudio)

Mascaró recordava que per a fer el consultori s’estimava que la inversió necessària hauria de ser de prop de 400.000€, una quantitat que es considera assumible per a les finances de l’Ajuntament tenint en compte els importants romanents de tresoreria amb què es tanquen els darrers exercicis pressupostaris.

Document Actions