Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa rebaixar l’IBI d’Olèrdola fins a situar-lo en la mitjana que té l'impost a la comarca

ERC també reclama que la taxa del servei d’escoles bressol es calculi en funció de la renda de les famílies
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC

divendres 13 octubre 2017

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola ha proposat que en les ordenances fiscals del  2018 s’aprovi una rebaixa de l’IBI al municipi. En una entrevista al programa Olèrdola Actualitat, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, la regidora portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Fina Mascaró, recordava que ja l’any passat van traslladar aquesta proposta però no va ser recollida pel govern. Des d’ERC es defensa que el gravamen de l’IBI a Olèrdola hauria de passar del 0’75 actual al 0’71, situant-se així en la mitjana de la comarca. La diferència entre el que es paga a Olèrdola i el que resulta de mitjana a l’Alt Penedès, va aparèixer també en una columna d’opinió del mateix grup d’Alternativa per Olèrdola en el butlletí municipal del mes d’octubre de l’any passat, tal i com recorda Fina Mascaró.(àudio)

En l’IBI, ERC també apunta que en el debat dels pressupostos proposaran ajuts  en funció del tipus de família, més enllà d’aquesta rebaixa que proposen amb caràcter general per a ser incorporada en les ordenances. Una altra de les propostes destacades que ERC ha fet arribar al govern municipal és la d’establir la taxa del servei d’escoles bressol en funció de la renda de les famílies. Com a model ERC s’ha referit al cas de Vilafranca, que contempla una taxa pels empadronats al municipi que va dels 175 euros de quota mensual més elevada, als 37 per a les rendes més baixes. A Olèrdola totes les famílies han de pagar el mateix import, 145 euros, encara que els ingressos de cadascuna difereixin molt.(àudio)

ERC també planteja que les famílies amb menys recursos tinguin una substancial rebaixa en la taxa de recollida d'escombreries. Així, defensen que per a les famílies amb ingressos que no superin el Salari Mínim s'apliqui una bonificació del 95%.

Des d’ERC es defensa que hi ha marge econòmic suficient per a poder afrontar aquestes propostes, tenint en compte l’important romanent de tresoreria que té l’Ajuntament. Fina Mascaró posa l’accent en què es cobren taxes i impostos per a donar serveis “ i no per tenir diners als bancs”.(àudio)

Segons ha avançat ERC, el govern incorpora en les ordenances fiscals pel 2018 la rebaixa en l’impost de vehicles de tracció mecànica, en la línea del que li havien demandat en diferents plens els grups de l’oposició.

L’Ajuntament celebrarà el ple d’aprovació provisional de les ordenances fiscals pel 2018 el proper dimarts, 17 d’octubre, a les 19:30h.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions