Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa subvencionar el transport escolar dels alumnes de les urbanitzacions i promoure un servei de transport públic fins els consultoris

ERC d’Olèrdola vol ser la referència en aquestes municipals pels votants d’esquerres i per això demana que es contrastin els programes
Imatge de l'acte d'ERC a Daltmar, aquest dissabte
Imatge de l'acte d'ERC a Daltmar, aquest dissabte

dilluns 13 maig 2019

 

La mobilitat és una de les mancances presents a  les urbanitzacions. Conscients d’aquesta realitat, el programa electoral d’ERC inclou mesures per afavorir el transport públic en dos dels àmbits on més evidents s’han fet aquestes deficiències: en el transport escolar i en el desplaçament fins als consultoris mèdics. En un acte realitzat aquest dissabte al matí a Daltmar, la candidata a l’alcaldia per ERC, Fina Mascaró, posava l’accent en què el programa que han elaborat és transversal i inclou mesures que beneficien al conjunt del municipi “ i on tothom s’hi pot veure reflectit”. Aquest podria ser el cas, afegia Mascaró, de la proposta d’augmentar la presència al carrer dels guàrdies municipals. Això no exclou que en les 66 mesures descrites en el programa, s’incloguin punts que tenen més incidència en algun dels nuclis del municipi que no pas en altres.

De manera específica pel que fa a Can Trabal i a Daltmar, la candidatura d’ERC es compromet a subvencionar el transport escolar dels alumnes de les urbanitzacions. Fina Mascaró també assenyalava el compromís de facilitar els desplaçaments des de les urbanitzacions fins als consultoris mèdics.(àudio)

ERC proposa elaborar un pla de millora per a les urbanitzacions amb l’objectiu de pal·liar els dèficits que pateixen Can Trabal i Daltmar. En cas de governar ERC, Mascaró assenyala que s’acompanyarà a les juntes de compensació per a millorar les dues urbanitzacions, però feia una crida a no creure a qui prometés que “recepcionaria” les urbanitzacions. ERC assenyala que la solució a la problemàtica urbanística de les urbanitzacions és de caràcter general i per això defensa que caldrà ser “forts a l’Ajuntament i a les institucions supramunicipals” com són el Consell Comarcal, la Diputació i especialment la Generalitat ”per a facilitar tràmits”.(àudio)

Mascaró es comprometia a “buscar la fórmula” per a que les bonificacions i subvencions que es proposen es puguin portar a la pràctica tal i com ha succeït en altres municipis de la comarca en aquest mandat municipal.

El número 4 de la llista, Carles Esteve, feia una crida al votant d’esquerres a donar la seva confiança a ERC . Esteve s’adreçava directament a votants d’Unidas Podemos o a socialistes que discrepen de la línia nacional d’aquest partit.  (àudio)

Esteve apuntava que calia defugir dels discursos que presenten els olerdolencs com un tot per igual, sense diferenciar que hi ha veïns amb sensibilitat i ideologia de dretes o esquerres. Per Esteve, no fer aquesta distinció seria fer el mateix que planteja a nivell estatal Albert Rivera, de Ciudadanos, que diu que no hi ha dretes ni esquerres i  “solo ve espanyoles”. A més de recordar que el propi nom del partit d’ERC és ja una definició dels sues propòsits, Esteve recomanava que es contrastessin els programes i es comprovés el caràcter social de les mesures que proposa ERC.(àudio)

Le propostes d’esquerres són ben reconeixibles en el programa d’ERC, tal i com apuntava Carles Esteve, en apartats com la participació ciutadana, les polítiques socials o la transparència.

Escolta les entrevistes a Fina Mascaró i Carles Esteve, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions