Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC qualifica d’incoherent que no es pengi a l’ajuntament una pancarta per la llibertat dels presos polítics

Fina Mascaró ha recordat que el ple havia aprovat per unanimitat una moció que reclamava la llibertat dels presos
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC
Fina Mascaró i Maria Antònia Pajuelo, regidores d'ERC

dimecres 14 febrer 2018

ERC lamenta que el govern municipal hagi decidit no penjar a la façana principal de l’edifici de l’ajuntament d’Olèrdola una pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics. Fina Mascaró , portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que en el ple del passat 30 de gener va formular un prec demanant que es pengés la pancarta mentre els presos polítics estiguin a la presó. Cap grup dels dos altres que formen el plenari municipal ( ApO al govern i PDeCAt també a l’oposició)  no va respondre en el ple al prec fet per ERC. A través d’una instància presentada l’endemà, ERC  va formalitzar la petició i la resposta la rebien divendres passat. L’alcalde, Lucas Ramírez, comunicava a ERC que es denegava la petició adduint que el govern municipal  “ha de procurar que dins d’aquest espai municipal tothom s’hi vegi representat”. La mateixa Fina Mascaró, en una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola, explicava que la petició havia estat rebutjada pel govern en aquests termes.(àudio)

Des d’ERC s’entenia que la petició de penjar una pancarta a la façana de l’ajuntament demanant la llibertat dels presos politics “complementa” la moció aprovada per unanimitat en l’anterior ple ordinari de l’Ajuntament, celebrat el passat mes de novembre, que reclamava la llibertat dels presos polítics. Fina Mascaró també ha assenyalat que en el darrer ple del Consell Comarcal l’alcalde d’Olèrdola, com a membre del grup del PSC, es va abstenir en una moció idèntica a l’aprovada a  l’Ajuntament d’Olèrdola a favor de la llibertat dels presos polítics .(àudio)

Des  d’ERC es considera que penjar la pancarta hauria estat la decisió més coherent, en la línea de la moció aprovada amb el vot favorable de tots els regidors, però especialment perquè  recolliria el pronunciament majoritari del municipi d’Olèrdola a favor de la independència, tal i com va quedar de manifest el passat 1 d’octubre i en les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre.(àudio)

Mascaró també indicava que  en aquest mandat, en quatre ocasions diferents, l’alcalde ha votat al Consell Comarcal en sentit diferent al pronunciament que ell mateix havia efectuat en mocions de contingut sobiranista aprovades al plenari de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

Document Actions