Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC reclama al govern que concreti el seu oferiment de treball conjunt i comparteixi amb l’oposició l’elaboració dels pressupostos

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, lamentava que no es treballessin amb temps propostes de tots els grups
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 21 novembre 2019

 

Durant el juliol, el govern va emplaçar als grups de l’oposició a que manifestessin com se sentirien còmodes treballant amb el govern. Des d’ERC es van fer propostes concretes,  com la d’ assistir a les Juntes de Govern. Però per ERC, els oferiments de treball compartit contrasten amb la realitat. Com a exemple recent esmenten que les ordenances fiscals es van aprovar sense tenir en compte les propostes de l’oposició. O bé que la proposta de pressupostos l’elabora ara el govern sense fer aquesta feina conjunta amb l’oposició. Així ho comentava la regidora portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, en una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola .(àudio)

Pel dilluns de la setmana que ve s’ha convocat la Comissió Informativa prèvia al ple d’aprovació dels pressupostos de 2020, que es preveu celebrar el dilluns 2 de desembre. Mascaró feia notar que a ERC sempre estan oberts a compartir treball en benefici del municipi, però també recordava que el treball previ per recollir propostes als pressupostos “no s’ha produït en els darrers 5 anys”.(àudio)

ERC també es mostra molt crítica amb la forma que té ApO de planificar els comptes municipals. Fina Mascaró considera que caldria “començar de zero” l’elaboració de pressupostos a Olèrdola perquè cada any són “un tallar i enganxar” de l’any anterior, amb nombroses modificacions durant l’exercici. Per a  posar de manifest el grau de compliment dels pressupostos, ERC ha tornat a demanar l’estat d’execució de les previsions a data de 30 d’octubre.(àudio)

ERC també apunta que ApO cada any no executa la majoria de les inversions que aprova en el pressupost inicial.

En un altre àmbit de coses, Mascaró també valorava de manera molt positiva els resultats de les eleccions generals del 10 de novembre al municipi. ERC havia baixat  5 punts i mig, però havia guanyat amb claredat a Olèrdola i s’havia imposat a les 4 taules. Des d’ERC també es posa en valor que les forces independentistes, amb la novetat de la CUP, representen a Olèrdola el 56% dels vots, quan el 28 d’abril significaven el 50%.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions