Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC reclama que l’alcalde retorni a l’Ajuntament la part proporcional del seu sou mentre va estar treballant també en una empresa privada

Fina Mascaró recorda que Ramírez no es va reduir el 95% de dedicació laboral que té a l’Ajuntament i considera que aquest comportament és “èticament i moralment intolerable”
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 30 juny 2022

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola reclama que l’alcalde, Lucas Ramírez, retorni a l’Ajuntament la part proporcional del sou que va cobrar com alcalde mentre també treballava en una empresa privada. Així ho ha manifestat  en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la portaveu d’ERC, Fina Mascaró. Des d’aquesta formació s’ha recordat que l’alcalde té una dedicació laboral reconeguda del 95 % de la jornada a l’Ajuntament, cobrant el topall màxim que per llei es permet en municipis de la població d’Olèrdola. Ramírez va compaginar la feina de l’Ajuntament amb una altra feina realitzada en una empresa privada durant dos mesos, segons el mateix alcalde indicava en el darrer ple municipal a pregunta d’ERC. ERC apunta que l’alcalde tenia una jornada del 57% en l’empresa privada. Aquesta és la part proporcional del sou de dos mesos que ERC reclamaria ara que l’alcalde retorni.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, recordava que el comportament de l’alcalde és legal però “èticament i moralment intolerable”.(àudio)

ERC indica que en la sessió del 5 d’abril l’alcalde ja hagués pogut portar al ple una proposta d’acord de reducció de jornada a l’Ajuntament, o bé aprovar aquesta reducció de dedicació en un ple extraordinari. Fina Mascaró valora que l’alcalde ja no hauria d’haver cobrat aquests mesos el seu sou íntegre de l’Ajuntament i considera que “hi havia voluntat d’amagar-ho”.

Centre de Dia

Valorant l’acord de donar llum verda a la instal·lació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta, Mascaró recordava que ERC ja portava en el seu programa electoral la necessitat de promoure un Centre de Dia a Olèrdola. La portaveu d’ERC feia notar que com a ubicació també proposaven El Pàmpol. Mascaró recordava que el govern ha hagut de buscar opinions “externes” perquè els hi acabessin dient allò que grups com ERC ja manifestaven des de feia anys.(àudio)

Retorn de subvencions amb interessos

La portaveu d’ERC també s’ha mostrat indignada perquè es reclami a entitats el retorn amb interessos de subvencions municipals rebudes per actes que no s’han fet. Mascaró recordava que forces d’aquests actes del 2021 es van haver de suspendre seguint ordres de les autoritats, per la situació sanitària. Des d’ERC es defensa que cal ser curosos amb els diners públics i retornar els diners si els actes no s’han fet. O cobrar interessos quan no s’acredita el seu correcte ús. Però a Mascaró “l’indigna” que es reclamin interessos en el retorn de la subvenció per aquelles activitats que no es van fer seguint les indicacions sanitàries.(àudio)

D’altra banda, a ERC no els hi sembla “de rebut” que s’hagi decidit canviar els dies festius locals a Olèrdola pel 2023 i el 30 d’agost passi a ser laborable l'any que ve.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions