Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC reclama que s’aturi el procés de participació dels usos de la zona del Bosquet

El govern municipal no prendrà cap decisió oficial fins que aquest divendres a la tarda no es reuneixi la comissió de participació de l’Ajuntament

divendres 15 març 2019

 

ERC ha registrat una instància a l’Ajuntament d’Olèrdola reclamant que s’aturi el procés de participació per a decidir els usos de la zona del Bosquet de Sant Miquel d’Olèrdola. La reclamació la fonamenta ERC en compliment de la legislació electoral, que obliga als poders públics a no fer al·lusió a mèrits obtinguts durant el període comprés des del decret de convocatòria de les eleccions fins a la seva realització. En aquest cas, en superposar-se el període electoral de les Generals del 28 d’abril amb les municipals i europees, del 26 de maig, aquest període de prohibició compta a partir del 5 de març. ERC considera que en compliment de la legislació, el govern municipal ha d’aturar el procés de participació ja iniciat per a decidir els usos de la zona municipal del Bosquet de Sant Miquel. Recordem que el procés va iniciar-se amb exposicions dels tres projectes presentats en cinc locals municipals, per continuar amb una exposició de les propostes en un acte públic a Sant Miquel realitzat el 2 de març amb els equips d’arquitectes que han elaborat els projectes. El període de votacions comprèn del 4 de març fins aquest diumenge, 17 de març.

En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, la portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, considera que mantenir el procés amb la difusió dels projectes és un acte de propaganda.(àudio)

ERC assegura que el govern municipal d’Olèrdola els hi ha comunicat  que s’ajornava fins passades les eleccions la segona fase del procés de participació per a decidir el destí dels 80.000 € de la partida de pressupostos participatius, així com el procés de participació per a triar els projectes de reforma de la Rambla Pau Casals de Moja. Recordem que el govern també va decidir suspendre l’audiència pública que inicialment s’havia convocat per aquest dimarts 12 de març.

Mascaró entén que aquests processos s’han d’aturar “no perquè ho digui ERC”, sinó perquè cal complir la llei.(àudio)

La portaveu del grup municipal d’ERC també ha subratllat que “res avala com es farà” el projecte del Bosquet  “ni s’ha parlat de com finançar-ho”, tenint en compte que pot ser un projecte que suposaria una inversió a partir dels 1’5 milions d’euros i pot arribar a superar els 3 milions, segons les estimacions dels mateixos equips professionals.(àudio)

ERC també ha volgut agrair públicament la tasca feta pel tècnic de l’Ajuntament responsable dels processos de participació per la seva gran dedicació. Amb la voluntat de millorar-ne el seu funcionament i garantir-ne la confidencialitat, Mascaró també considera que cal repensar el mecanisme de control de la votació telemàtica perquè no sigui suficient fer constar el número de DNI per poder votar.

De la seva banda, el govern municipal ha indicat que no prendrà cap decisió oficial sobre la suspensió dels processos de participació fins que aquest divendres a la tarda no es reuneixi la comissió de participació de l’Ajuntament, que inclou la representació dels tres grups municipals amb presència al consistori. El govern també entén que és una “deslleialtat” institucional que ERC faci públiques les seves versions de converses que no tenen caràcter oficial.

Document Actions