Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC reclama que s’incorporin al pressupost municipal ajuts per llibres de text i per transport d’estudiants

Fina Mascaró també fa notar que en la proposta presentada pel govern no hi ha dotació pel local social de Daltmar ni pel pavelló al Bosquet
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 25 novembre 2021

ERC insistirà en reclamar que s’incorporin al pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola per al 2022 mesures de suport a les famílies que ha demanat des de fa anys, com ajudes per al transport escolar o per a l’adquisició de llibres de text. Així ho ha avançat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola la portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, que ha recordat que el govern “ mai” havia acceptat propostes que havia presentat ERC per escrit per a ser incorporades al pressupost.(àudio)

El pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola per l’any que ve es preveu aprovar inicialment dimarts de la setmana que ve, 30 de novembre. Aquesta setmana el govern ha exposat la proposta a la resta de regidors. Mascaró avança que en inversions no es destina cap partida per projectes anunciats com el local social de Daltmar, el pavelló al Bosquet o el camí de vianants a Can Torres.(àudio)

Des d’ERC també s’assenyala que cada any hi ha una gran distància entre el pressupost aprovat inicialment i el que s’acaba executant. Així , ja aquest mes de novembre de 2021 hi hauria un increment de 4’7 M d’euros, una quantitat que gairebé representa el doble de la xifra aprovada de manera inicial. Des d’ERC també lamenten que, una vegada més, el govern hagi fet el pressupost sense comptar amb la participació de 5 dels 11 regidors de l’Ajuntament.

Mascaró també ha lamentat que “tots els documents” del pressupost estan redactats en masculí i que es mantenien nomenclatures de partides que haurien de corregir-se, com el fet d’incloure dins de “premis” els ajuts socials.

En un altre àmbit de coses, Mascaró es mostrava contenta per l’inici de les obres del camí de vianants que ha d’unir el Celler Cooperatiu amb el cementiri de Moja. Des d’ERC es recorda que aquest va ser un projecte proposat per ERC que inicialment va “desestimar” APO .(àudio)

ERC també ha fet notar que, 5 anys després de denunciar l’estat de deixadesa de la Torre de Moja, ara hi ha un espai recuperat. Mascaró ha aprofitat l’entrevista per recordar que quan van denunciar l’acumulació de brutícia que hi havia a la torre i en el seu edifici annex “la resposta del govern va ser una amonestació”.

Finalment, ERC lamentava que aquest 25N no hi hagués cap acte al municipi que commemorés el Dia Internacional de lluita contra la violència vers les dones i subratllava la importància del treball educatiu per a combatre aquestes violències, amb actuacions conjuntes entre escoles i institucions.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions