Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC recull informació per saber com l’Església Catòlica s’ha fet amb la propietat d’immobles a Olèrdola

ERC anuncia que treballarà per esbrinar si s’han produït immatriculacions i si s’han registrat correctament
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC
Fina Mascaró, regidora portaveu del grup municipal d'ERC

dijous 07 febrer 2019

La regidora portaveu del grup municipal d’ERC a Olèrdola, Fina Mascaró, ha estat prudent i ha subratllat que la seva formació en aquests moments estava procedint a recollir tota la informació necessària per a poder precisar com l’Església Catòlica s’ha fet amb la propietat d’immobles a Olèrdola.(àudio)

El govern municipal, a pregunta d’ERC, ha exposat que l’Ajuntament no té accés a la base de dades del Registre de la propietat, però sí que s’han pogut detallar les 11 referències  que l’Església té inscrites a nom seu al cadastre d’ Olèrdola.

Mascaró avançava que ara anirien al registre de la propietat per a analitzar cadascuna d’aquestes referències.(àudio)

Entre les propietats inscrites s’hi recullen els cementiris de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta. Tres més d’aquests 11 immobles estan a Moja. Són la rectoria, l’església Sant Jaume i la capella de Sant Cugat, coneguda popularment com a capella de Sant Esteve. A Sant Miquel d’Olèrdola, la finca  registrada inclou l’església i la rectoria; mentre que a Sant Pere Molanta les finques registrades a nom de l’Església són quatre: la pròpia església, la rectoria, el vial que connecta l’església amb la carretera d’Olivella i el camp de futbol.

La regidora portaveu d’ERC insistia en què la seva formació actuarà amb cautela i rigor en l’anàlisi de les dades d’aquestes propietats registrades.(àudio)

ERC anuncia que ara treballarà per esbrinar si s’hauria pogut produir alguna immatriculació( és a dir, béns que són registrats a nom de l’Església sense que s’hagi acreditat la propietat) i si el registre d’aquestes propietats  s’ha fet correctament.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions