Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC vol recuperar la gestió municipal de les escoles bressol i estudiar fer un Centre de Dia

A Can Trabal proposen avançar en el procés de recepció i construir una rotonda a l’entrada
ERC feia campanya a Can Trabal diumenge al matí
ERC feia campanya a Can Trabal diumenge al matí

dimarts 12 maig 2015

La recuperació de la gestió municipal de les escoles bressol és una de les mesures destacades que, en l’apartat d’ensenyament, incorpora el programa electoral d’ERC a Olèrdola. Lydia Girona, número 3 de la llista, defensava que les escoles bressol siguin gestionades directament per l’Ajuntament perquè aquest servei “no ha de ser un negoci”.(àudio)

Un altre punt del programa d’ERC en ensenyament és el de treballar per aconseguir l’ampliació i finalització de l’escola Circell de Moja. També es posa l’accent en la necessitat de fomentar la relació entre escoles amb activitats conjuntes.

Propostes com aquestes les exposava l’equip d’ERC d’Olèdola diumenge al matí a Can Trabal. Membres de la candidatura van distribuir els materials de campanya d’ERC entre els veïns de la urbanització i després van mantenir, amb alguns d’ells, un contacte directe per aprofundir en el programa davant del local social de la urbanització.

Benestar Social és una de les temàtiques en les que més incidència fa Esquerra. Maria Antònia Pajuelo, número 2 de la llista, recordava que el 20% dels habitants del municipi superen el 60 anys i cal planificar serveis. ERC defensa donar suport a les famílies amb persones dependents, així com a les persones grans que viuen soles, oferint ajuts per l’accés al servei de teleassistència. Des d’ERC també es creu necessari que ja s’estudiï la implantació d’un Centre de Dia.(àudio)

En l’àmbit de serveis a les persones, ERC detalla propostes de seguretat ciutadana com les de potenciar els agents municipals com a servei de proximitat o la col.laboració amb els Mossos en seguretat pública, control i vigilància de trànsit. Fina Mascaró, candidata a l’alcaldia, també subratlla la proposta de que els veïns poguessin comunicar incidències a l’Ajuntament a través de whatsapp.(àudio)

Per Can Trabal, com també per Daltmar, ERC proposa “avançar en el procés de recepció de les urbanitzacions”, tenint present que és una temàtica de depassa l’àmbit de competències del municipi. Per això recorden que treballaran amb els seus diputats perquè, si calgués, s’introdueixin  modificacions legislatives. (àudio)

ERC també considera que cal una nova rotonda per regular amb més seguretat l’entrada a Can Trabal. En la línea d’apropar l’Ajuntament a tots els nuclis, ERC també planteja la presència periòdica de regidors i tècnics als diferents nuclis.

Escolta les entrevistes a Lydia Girona, M.Antònia Pajuelo i Fina Mascaró, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions