Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es busca voluntariat per cuidar gatets acabats de néixer

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat busca persones voluntàries per cuidar gatets lactants

dijous 25 abril 2024

 

El CAAD Penedès busca cases d’acollida per a gatets lactants, una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes que arriben al centre i que en aquestes dates augmenten significativament.

L’acollida temporal ofereix una atenció i cura personalitzada a les cadellades abandonades, garantint la seva supervivència i augmentant les possibilitats de ser adoptats en un futur. L’any 2023 es van atendre gràcies a les cases d’acollida del CAAD Penedès un total de 215 gatets, un 18% més que l’any anterior.

Les persones interessades a cuidar i atendre aquests animals acabats de néixer només han d’emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat o bé escriure un correu a caad@mancomunitat.cat

Des de la Mancomunitat es continua insistint en la necessitat d’esterilitzar gossos i gats per acabar amb l’abandonament, ja que es calcula que més del 60% dels gatets i cadellades nascuts al carrer provenen de gats amb propietari.

Què implica ser casa d’acollida de gatets lactants?

Es tracta acollir temporalment cadells de gat, de menys de dos mesos i sense mare, fins que mengin tots sols i desenvolupin una certa autonomia. És recomanable residir prop del CAAD Penedès, ja que les cadellades acostumen a arribar sense previsió i s’ha de reaccionar amb celeritat per donar-los una llar d’acollida. No cal experiència prèvia, només es demana el compromís d’acompanyar l’animal a les revisions veterinàries i a socialitzar-lo amb persones, de cara a la seva adopció posterior.

Els professionals del CAAD faciliten materials informatius així com consells bàsics per tenir cura dels gatets. Des del centre es proporciona la llet i medicacions necessàries, i es gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final.

Què fer si es troben gatets al carrer?

Des del CAAD Penedès recorden que si trobem gatets sols al carrer, cal observar i esperar per si la mare torna, ja que segurament ha anat a buscar menjar. La prioritat és que els gatets estiguin amb la seva mare i no s’han de tocar o retirar. En cas que no torni, cal contactar amb l’ajuntament perquè sol·licitin al CAAD la seva recollida i gestió.

Document Actions