Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es cataloguen els 108 camins municipals d’Olèrdola

La majoria presenten un bon estat de conservació, especialment els més utilitzats
Els camins municipals sumen prop de 84 quilòmetres
Els camins municipals sumen prop de 84 quilòmetres

dimecres 21 novembre 2012

 

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ja disposa del catàleg de camins, document en què es defineix el conjunt de camins municipals i els trets fonamentals que els caracteritzen. El Catàleg de camins el pot disposar l’Ajuntament gràcies al treball conjunt fet amb la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat.cam2.JPG

A Olèrdola formen part d’aquest catàleg 108 camins municipals, que sumen 83’6km. L’elaboració del document ha comportat un treball de camp previ durant aquest 2012, visitant els camins i recollint-ne les dades descriptives, que es van processar informàticament a fi de crear un SIG(Sistema d’Informació Geogràfica) del catàleg de camins.

Anna Rovira, arquitecta de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que el 60% d’aquests 108 camins municipals catalogats estan en un estat de conservació “entre bo i acceptable”.(àudio)

Gairebé la meitat dels camins, fins a 47, tenen un recorregut inferior als 500 metres. Existeixen 39 camins que tenen entre 500 i 1.000 metres. Mentre que només 22 superen el quilòmetre de longitud. S’han comptabilitzat 27 quilòmetres de camins pavimentats, 12 quilòmetres tenen tractament amb tot-u( barreja procedent de la trituració d' àrids calcaris) i 33 quilòmetres són de terra.

L’Ajuntament centra l’esforç de manteniment en els camins que són més utilitzats, tal i com recorda Anna Rovira.(àudio)

A més de ser una eina detallada de consulta, aquest catàleg és el pas previ per incloure aquests camins en l’inventari de patrimoni de l’Ajuntament.(àudio)

Per a cada camí s’ha elaborat una fitxa de característiques. Inclou un plànol de situació a escala 1:5.000, en el qual se’n defineix el traçat i la numeració per punt quilomètric, un recull fotogràfic, així com la toponímia complementària i els elements més remarcables.cam3.JPG

Escolta l'entrevista a Anna Rovira

 

 

 

 

 

Document Actions