Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es comença a elaborar el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olèrdola

Pretén incorporar la perspectiva de gènere en tota la gestió de l’Ajuntament per repercutir en una major igualtat d’oportunitats

divendres 29 gener 2021

Ja s’han realitzat les primeres reunions de treball per elaborar el Pla d’Igualtat de gènere de l’Ajuntament d’Olèrdola. És un Pla que es realitza gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, després que l’Ajuntament sol·licités aquest recurs a inicis de 2020. El 15 de desembre es feia la primera de les reunions i el 14 de gener ja es realitzava la segona de les trobades.

El Pla d´Igualtat de gènere és un instrument organitzatiu que promou la millora de tots els processos interns de gestió de recursos humans a través de la incorporació de la perspectiva de gènere en tota la seva gestió, amb el propòsit de repercutir en una major igualtat d´oportunitats entre homes i dones.

El disseny d´aquest Pla d´Igualtat es basa en els resultats d´una diagnosi de gènere, emprant eines metodològiques complementàries.

L´objectiu del Pla és generar un canvi organitzatiu mitjançant la implementació de mesures que afavoreixin la incorporació, permanència i el desenvolupament professional de les persones, i garanteixi l´accés ,la participació i la redistribució equilibrada de recursos tant per dones com pels homes en tots els llocs de treball i nivells de responsabilitat.

El Pla té uns àmbits, unes fases i una lògica d’intervenció, amb un cronograma d’actuacions, com la constitució de la comissió d´igualtat ,qüestionaris en línia, i entrevistes.

Alguns àmbits d´intervenció són  l´estructura organitzativa, polítiques de selecció i contractació del personal, polítiques de formació i promoció professional, salut laboral, i la conciliació de la vida laboral personal i familiar.

Està previst al juliol fer la redacció del Pla, i l´entrega al setembre.

Document Actions