Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es comencen a redactar els projectes d’accessibilitat dels centres històrics de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta

L’alcalde, Lucas Ramírez, avança que abans de l’aprovació definitiva es convocaran sessions de participació ciutadana
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dijous 28 gener 2021

 

L’empresa adjudicatària de la redacció dels projectes d’accessibilitat dels centres històrics de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta ja ha començat a treballar per a fer realitat aquesta actuació, una de les més rellevants que es planifiquen pels propers anys a Olèrdola. L’alcalde, Lucas Ramírez, confirmava que aquest dimarts es mantenia una reunió de treball amb els Serveis Tècnics de l’Ajuntament per poder perfilar la concreció de les redaccions. Ramírez assenyala que la redacció ha de tenir en compte l’estat dels serveis de subministrament d’aigua, d’enllumenat o de baixa tensió, sense perdre de vista el principal propòsit d’eliminar barreres arquitectòniques.(àudio)

En el pla d’accessibilitat municipal d’Olèrdola es va detectar que als centres dels tres nuclis històrics del municipi (Moja, Sant Miquel d’Olèrdola i Sant Pere Molanta) la majoria dels carrers són estrets, amb una secció de menys de 7 metres d’amplada. Per tal de complir amb els requeriments normatius d’accessibilitat, s’assenyalava que aquests carrers haurien de passar a plataforma única. Amb la voluntat de complir amb aquest criteri, l’Ajuntament d’Olèrdola ha adjudicat la redacció dels projectes d’urbanització en els carrers dels centres històrics dels tres nuclis. Un cop adjudicada la redacció, s’ha fixat un termini de 6 mesos per a l’elaboració dels projectes de pas a plataforma única dels carrers dels centres de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta i de 8 mesos en el cas del de Moja.

Lucas Ramírez anunciava que abans de l’aprovació definitiva dels projectes es faran sessions de participació ciutadana perquè els veïns puguin traslladar les seves opinions i propostes.(àudio)

L’Ajuntament desitjaria que aquesta participació ciutadana es pogués fer de manera presencial, però tot estarà en funció de l’evolució de la pandèmia.(àudio)

L’alcalde apuntava que aquestes sessions de participació amb el veïnat es podrien realitzar al final de la primavera.

Document Actions